2017. január 10., kedd

NÉMETH SZILÁRD A CIVILEK ELTAKARÍTÁSÁRÓL BESZÉL - MINDEN ESZKÖZZEL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.01.10.



Minden eszközzel el akarja takarítani a civileket Magyarországról Németh Szilárd. Az Orbán-rendszer rezsitábornoka lesz Orbán ökle a civilekkel szembeni harcban.

2014-ben nagyrészt az Egyesült Államok közbeavatkozásán múlott, hogy a kormánykritikus civil szervezetekkel szemben felfüggesztette a kormány a háborút. A jelek szerint az orbáni rendszer azt érzi, a Trump-kormányzat most nem fog közbeavatkozni. Két éve már megírtuk: annak idején az amerikaiak állították meg Orbánt abban, hogy kiépítse a totális diktatúrát.

Most úgy tűnik, a háborút újrakezdi a rendszer a civilek ellen és Németh Szilárd rezsitábornokot nevezték ki a civilek elleni hadjárat élére.

"A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége" - ezt nyilatkozta ma Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, frakcióvezető-helyettese.

Ennek első lépése lehet, hogy vagyonnyilatkozat tételére kötelezné a nem kormányzati szervezetek tisztségviselőit. A vagyonnyilatkozatnak látszólag semmi értelme sincsen, de a Vasárnapi Hírek szerint ez lehetőséget teremthet majd arra, hogy “a nyilvánosság előtt cincálják szét őket”.

A VH szerint a jogalkotási terv átírná az „állampolgári társulások jogszabályi környezetét" is. Az még nem világos, pontosan hogyan, de mivel Orbán Viktor már nyíltan arról beszélt, hogy ezek a szervezetek ellenséges külföldi erők előretolt állásai, valószínűleg nem adókedvezményeket kapnak.

A rezsiharcos nyilatkozata után megjelent a Guardian cikke is a témában.

Az újság szerint a magyar civil szervezetek pontosan arra számítanak, hogy a magyar állam lesújt rájuk idén, Donald Trump beiktatása után.

A Guardian szerint a vagyonnyialtkozat a "megfélemlítés" része. Az Indexnek Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója azt mondta: attól tartanak, hogy a vagyonnyilatkozatban szereplő információkat a kormányzati sajtó a lejáratásukra akarja majd felhasználni. A TASZ szerint ez az egyik lépcsője annak, hogy őket ugyanúgy kezeljék, ahogy Oroszországban: külföldi ügynökökként tartsák nyilván őket, így próbálva hitelteleníteni a munkájukat.

A Guardian cikke emlékeztet arra, hogy Orbán nyíltan egy sajátos stílusú, a demokratikus intézményeket leépítő, a kormánykritikus sajtót gyengítő illberális államot épít, ebbe a koncepcióba illeszkedik be a civil szervezetek meggyengítése is. Ezeket a civil szervezeteket a kormányfő külföldről fizetett ügynököknek tartja, amelyek külföldi érdekeket gyengítenek.

Úgy tűnik, Orbánnak nagyobb tere lesz arra, hogy végrehajtsa azokat az intézkedéseket, amik szembemennek a demokráciával és a jogállammal” - mondta Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke a Guradiannak. “A Trump-adminisztráció érkezése is hozzájárul ehhez. Orbán pedig arra számít, hogy Franciaországban, Hollandiában és Németországban is változások jönnek idén, ezek pedig erősítik majd Magyarország pozícióját.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.