2017. január 3., kedd

MÁR VAN BREITBART NEVŰ MAGYAR SZENNYPORTÁL IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.01.02.



Minden bizonnyal nem a Breitbart nevű amerikai szennyportál hivatalos lapjaként indult, de már létezik hasonló nevű magyar nyelvű gyűlöletportál, a Breitbart Budapest, amelynek saját Facebook oldala is van. A magyar "Breitbart" egyelőre kezdetlegesnek látszik, de szellemiségében teljes mértékben megfelel az amerikai uszító oldalnak.

A Breitbart Budapest jelenleg egy wordpress blog oldalon fut, semmiféle impresszuma nincs. Az első bejegyzés december 5-i keltezésű. Vélhetően nem az eredeti Breitbart magyar kiadásáról van szó, mert ahhoz a kivitelezés túl primitív és a "rovatai" sem működnek, a tartalma azonban közel áll a Breitbart szellemiségéhez.

Az amerikai Breitbart nem valódi híroldal, hanem hírhamisítással és gyűlöletkeltéssel foglalkozó rasszista, homofób, szélsőségesen muszlimellenes, xenofób és szexista propagandaoldal, amely az álhíreivel és az uszításaival jelentős szerepet játszott Trump megválasztásában. Szorosan együttműködik az orosz titkosszolgálat által működtetett propagandagépezettel.

Stephen Bannon, a Breitbart alapító-vezérigazgatója 2016 augusztusában Donald Trump kampányfőnöke, Trump győzelme után a Fehér Ház stratégiai tanácsadója lett. A Breitbart a legnagyobb fenyegetés arra nézve, hogy mi várható Trump elnökségétől, ha a stratégiai döntéseit személyesen Bannon, továbbá összeesküvés-elméletek, faji és vallási gyűlölet, menekültellenesség irányítják.

A Breitbart nevét viselő magyar nyelvű szennyportál nem marad el az eredeti Breitbart aljasságától. Ugyanolyan koncepciózus, manipulált, csúsztatásokkal tálalt gyűlölet ömlik belőle, mint az amerikai Breitbart-ból. A tartalom menekültellenes uszításból áll, Putyin Oroszországát és a Netanjahu vezette Izraelt védelmezi, a politikai korrektséget kriminalizálja, Obama, Soros, a liberálisok és a muszlimok ellen uszít, keresztény gyerekek megrontásával hiszterizál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.