2017. január 24., kedd

MOST MÁR HIVATALOS: KERTÉSZ BALÁZS ROGÁN ANTAL SÖTÉT OLDALA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.24.


Felborult az oligarcha-egyensúly a jobboldalon; bekeményít a jegybank a vergődő tőzsdén; milliárdokat a mentésirányításra, mégsem ér ki a mentő; Rogán barátja elbukta a sajtópereket.





Ezekről ne maradj le!

Simicska elszigetelődött, Széles és Nobilis vesztésre állnak az oligarcha-pókerben (Átlátszó)

Kisöprik a csalókat a tőzsdéről, de ez kevés lesz (Index)

Érthetetlen költekezésbe kezdett a Volánbusz (MNO)

Ha van 3 perced:

Simicska elszigetelődött, Széles és Nobilis vesztésre állnak az oligarcha-pókerben

A Lánchíd-palota miatt, amelyben az Eximbank tett feljelentést, gyanúsítottként hallgatták ki Nobilis Kristófot. Simicska Lajost egyszerre hagyta el két régi üzlettársa. Széles Gábor pedig elveszítette médiabirodalmát – haditudósítás az oligarcha-frontról bennfentes információkkal. (Átlátszó)

Kisöprik a csalókat a tőzsdéről, de ez kevés lesz

Tíz éve csúszik a lejtőn a budapesti tőzsde, főleg a korábbi többségi tulajdonos és a szabályzó hibájábó. Most bekeményített a jegybank, pár napja karanténba zárták a budapesti tőzsde leggyengébb cégeit. Kisebb, pozitív lépések már történtek, de kérdés, hogy ilyen tempóban meddig tart a talpraállás – és hogy egyáltalán, meg fog-e történni. Van olyan cég, amelyik már el is veszítette a türelmét. (Index)

Érthetetlen költekezésbe kezdett a Volánbusz
Fejenként több mint 600 ezer forintért vesz formaruhát dolgozóinak a Volánbusz. Ez összesen több mint 8 milliárd forintot jelent. A szakszervezetek szerint a korábbi közbeszerzések alapján fejenként 120 ezer forintból megvan egy szett, ezért érthetetlen, hogy most mi kerülhet a ruhákon több mint fél millió forintba dolgozónként, még úgyis, ha esetleg a jövőben sikerül betölteni a jelenleti több mint hatezer üres állást a busztársaságoknál. (MNO)

Korrupcióinfó: Milliárdok mentek a mentésirányításra, mégsem ér ki mindig a mentő

Hiába költöttek milliárdokat uniós forrásokból mentésirányításra, raktárban álló tabletekre, és új segélyhívórendszerre, dámaian visszaesett a kihívott mentők és megérkezett mentőautók aránya Hadházy Ákos LMP-társelnök szerint. Az úgynevezett egységes segélyhívó rendszerre 1,5 milliárd forint uniós forrás jutott, ráadásul az új betegeket ez az átalakítás hátrányosan érinti. (Átlátszó)

Rogán ügyvéd barátja annyi helyreigazítási pert bukott, hogy már fel is adta azokat
Az Index 2016 őszén hosszú cikkben mutatta be Rogán Antal propagandaminiszter rejtélyes kapcsolatát Kertész Balázs ügyvéddel. Kertész a megkeresésekre nem reagált, a megjelenés után azonban több lap, például az Átlátszó ellen is sajtóhelyreigazítási pert indított. A sorozatos bukás után aztán a kereseteket maguk vonták vissza, így nyugodtan leírható, hogy Kertész Rogán Antal sötét oldala. (Index)

Ha van még két perced:

Mozgolódás Sávolyon: mégsem szűnik meg a Balatonring beruházására alapított Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft., ötszáz hektár ingatlan vár befektetőre. (Világgazdaság)

Leváltották Gambia elnöki székéből
, cserébe lelépett az egész államkasszával Yahya Jammeh, aki 500 millió dollárral távozott külföldre. (VS)

A bíróság sem látja indokoltnak a DunaCity ingatlanainak
, a lehetséges olimpiai falunak bűnügyi zár alá vételét a Quaestor-ügyben. (Átlátszó)

Amióta nincs “ellenzékben” a Magyar Nemzeti Bank
, látványos fejlődésnek indult a gazdaság – mondta Orbán Viktor egy konferencián. (Index)

Miközben rendőrségi eljárás indult a NAV egykori dolgozója, az áfacsalásokat feltáró Horváth András ellen, a boltokban ugyanúgy megtalálhatók a gyanús termékek. (MNO)

Pénzben kifejezett kultúrpolitika
– így zsonglőrködik az állami mecenatúra az irodalmi támogatásokkal. (Átlátszó)

Hillary Clinton után most korábbi ellenfelének megy neki a Wikileaks
: kiszivárogtatnák Donald Trump elnök adóbevallását. (444)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.