2017. január 15., vasárnap

TÍZ MONDAT A TANÚ CÍMŰ FILMBŐL, MELYEKRŐL ÁLTALÁBAN KOVÁCS ZOLTÁN JUT ESZÜNKBE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.01.14.



Minél nagyobb hülyeségekkel eteti a kormány a népet, annál ostobábbnak tartja az embereket. Meddig lehet srófolni ezt? Vajon mikor jönnek rá a választópolgárok, hogy a Fidesz politikusai számára nincs határ, ha összeesküvés-elméleteket kell gyártani. A Németh Szilárdba oltott Kovács Zoltán már talán a párt felsőbb vezetésében sem tolerálható hülyeségkoktél. Akkor mért bombáznak bennünket olyan képtelenségekkel, hogy a jogvédő szervezetek terroristákkal és embercsempészekkel kokettálnak? Nos, Bacsó Péter klasszikusa ezekre a kérdésekre is megadja a választ. Lássunk tíz mondatot a filmből, melyek mai is épp olyan aktuálisak, mint 1969-ben:

Tíz feljelentés közül kilenc marhaság. (Dániel Zoltán)

A nagy számok törvénye alapján annál több ellenséget lehet eltakarítani az útból, minél több vétlen embert háborgatunk. Nehéz lenne olyan társadalmi csoportot találni ma Magyarországon, amelyre még nem szállt rá az Orbán-kormány az utóbbi hét esztendőben. Hogy aztán a vádak megálltak-e, senkit nem érdekel, lényeg, hogy érezze a mellkasán mindenki a nyomást.

Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! (Virág elvtárs)

Folytatva az előző gondolatmenetet, lényegében bárkiből bűnbakot farag a mostani kormányzat, ha éppen szüksége van rá. Most, hogy csak néhány migráns fagyoskodik a határon, odacsapnak a jogvédő civileknek, de ha kell, a közszolgálatinak csúfolt tévébeszámol arról is, amint Soros György békaemberei kimásznak a jeges Dunából, hogy orvul támadást indítsanak a legitim magyar kormány ellen.

Én ideológiailag nem vagyok elég képzett. (Pelikán József)

Vagyunk ezzel így egy páran ebben az országban. Még talán Lázár János is, aki nem szokta visszafogni magát, ha az osztályellenséget kell pocskondiázni, ám most ő is önmérsékletre szólította fel párttársait. A reakciósok ott lapulnak minden bokorban, ettől még nem kell kiirtani a teljes bozótost.

Virág elvtárs megmondta: az osztályharc élesedik. (Pelikán József)

Egyetértünk. A reakciós liberális demokráciák utolsó erejükkel ellentámadást indítottak Brüsszel vezetésével az illiberális országok baráti tömbje ellen, de a történelem kerekét nem lehet kétszer egymás után visszaforgatni, úgyhogy miután betöltötték történelmi szerepüket az Európai Unió jóléti államai, most mehetnek a történelem szemétdombjára...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.