2017. január 26., csütörtök

ÚJ-ZÉLANDRA ÉS SZINGAPÚRBA IS KIUTAZOTT A KÖZTÉVÉ, HOGY MEGKÉRDEZZE AZ OTT ÉLŐK MŰSORIGÉNYÉT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Bagyinszki Dániel
2017.01.26.



EU-s pénzből épített vadászházba költözött az izsáki polgármester; a kormánytól várhatjuk a 4-es metróról szóló jelentés nyilvánosságra hozatalát; a magyarok úgy érzik, egyre nagyobb a korrupció az országban.





Ezekről ne maradj le!

Egy nap alatt a hírtől a vizsgálatig az izsáki polgármester vadászházának ügyében (Index, 444)

A kormány adhatja ki a 4-es metróról szóló jelentést (HVG)

Továbbra sem adja ki a kormány a felcsúti kisvasút tervezett utasszámait (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Egy nap alatt a hírtől a vizsgálatig jutottunk az izsáki polgármester vadászházának ügyében
Szerda reggel jött a hír, hogy az izsáki fideszes polgármester, Mondok József egyik cégével 35 millió forintot nyert vadászház építésére. Bár az önkormányzat honlapján nyilvántartásba vették szálláshelyként, de sehol nem hirdették a házat, feltehetőleg azért, mert abba beköltözött a polgármester. Délután Csepreghy Nándor államtitkár bejelentette: az ügyben vizsgálatot indítanak és amennyiben bebizonyosodik a szabálysértés, kamatostul kell visszafizetnie Mondoknak a támogatást. (Index, 444)

A kormány adhatja ki a 4-es metróról szóló jelentést
A vígjátékba hajló egymásra mutogatásban a 4-es metró ügyében egy újabb fordulattal megint a kormánynál a labda. A Párbeszéd egyik politikusa, Jávor Benedek írt levelet az Európai Csalás Elleni Hivatalának főigazgatójához a jelentések nyilvánosságra hozatalának tisztázása érdekében. Válaszában a főigazgató azt mondta, hogy a magyar hatóságok közzétehetik a jelentést, ha akarják. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint 167 milliárd forintot csaltak vagy loptak el a beruházásnál. (HVG)

Itt a 2016-os korrupcióérzékelési index, és a kormány válasza

A Transparency International megjelentette a 2016-os évről szóló korrupcióérzékelési indexét, amelyben immár az 57. helyre visszacsúszva Romániával és Jordániával vagyunk egy szinten. Kovács Zoltán kormányszóvivő úgy reagált a hírre, hogy “minimum furcsa” a vád, hogy most, az Orbán-kormány alatt probléma van korrupcióval, hiszen zéró tolerancia van e tekintetben. Ez annyira igaz, hogy tavaly decemberben ki is lépett Magyarország egy olyan nemzetközi együttműködésből, ahol a cél megerősíteni a nyílt és átlátható kormányzás iránti elkötelezettséget. (444)

Továbbra sem adja ki a kormány a felcsúti kisvasút tervezett utasszámait

Először csak azt mondta a kormány, hogy félreértelmezte az Átlátszó, hogy ők valaha is több ezer utast ígértek a felcsúti kisvasútra, ám nem voltak hajlandóak kiadni azokat a dokumentumokat amelyekkel ezt bizonyítani tudnák. Mindezt azután, hogy kiderült, az EU vizsgálatot indít a kisvasúttal kapcsolatban, mert az nem hozza a számokat. Mostmár NAIH határozat is született arról, hogy ki kell adni a dokumentumokat, ám a miniszter továbbra sem reagál. (Átlátszó)

Új-Zélandig megy a köztévé, hogy megkérdezze, mi legyen a csatornán
A véletlenül sem nyaralásszagú kiránduláson Szingapúrba és Új-Zélandra utaztak a közmédia vezetői, hogy a Duna World célkitűzéseiről és programjairól adjanak tájékoztatást. A Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója és televíziós szolgáltatási igazgatója arra kérte a meglátogatandó magyarokat, hogy mondják el a látogatáson az igényeiket, amelyek alapján alakítják majd a csatorna programját. Igaz, az itthoniakat még senki nem kérdezte meg ugyanerről. (Vastagbőr via 444)

Ha van még két perced:

Senki sem illetékes Magyarországon a kamuhír-portálok ügyében, miközben százezres olvasóközönségük is lehet. (Index)

Újabb 3,6 milliárd forint a West Hungária Bau-nak, régészeti feltáráokhoz kapcsolódó földmunkák elvégzésére. (Átlátszó)

Habony Árpád barátja, Michael Gagel állhat a Four Seasons Hotel melletti, olcsón elkelt ingatlan megvásárlása mögött. (Index via HetiVálasz)

A BKK szerint hetekbe telik megjavítani a Széll Kálmán tér óráját, az egyedi fejlesztésű vezérlésű vezérlés miatt. (Index)

Több ezer egyedülálló tervtári dokumentum ázott el, és egy része feltehetőleg meg is semmisült, mert a Forster Központ raktárában kikapcsolták a fűtést, így szétfagytak a fűtéscsövek. (444)

Csiszár Jenő rádiós és tévés műsorvezető lesz a milánói főkonzul, diplomatamúltja nincs, de élt már Olaszországban egy ideig. (MNO)

Villámgyorsan terjedt el
a svéd “no-go zónák” mítosza a jobbos médiában. (BuzzFeed)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.