2017. február 23., csütörtök

A POFÁM SZAKAD LE, RÁADÁSUL - SZERINTEM EZ VILÁGSZÁM - MINDEN NAP TÖBBSZÖR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.02.23.


Kormány – mentők
Új kazánt kapott a váci mentőállomás

Vác, 2017. február 22., szerda (MTI) – Új kazánt kapott a váci mentőállomás. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a helyszín szerdai bejárása után az MTI-nek azt mondta, hogy a gyors kivitelezés segítette a zökkenőmentes betegellátás fenntartását.

Rétvári Bence közölte: a mentőállomásnak sok embert kell kiszolgálnia, ezért fontos folyamatos működésének biztosítása.

Az intézményt az államtitkár mellett felkereste Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat igazgatója, valamint az érintett települések polgármesterei.

Érted, jóember? Elromlott a szájbavert kazán, kicserélték. És ez bazdmeg országos hír. Világszám! Odacsámpázik Rétvári, a polgármesterek (mibe, hogy nem jószántukból), az Országos Mentőszolgálat igazgatója. Megnézni az egy tetves kazánt. Az MTI meg lehozza, mert országos hír.

Rohadtul érdekes, hogy az már nem volt országos hír, amikor több, mint két hónapja elromlott a tetvedék kazán. Az sem volt országos hír – ide a rozsdás bökőt, hogy Rétvári sem rohant el megtekinteni -, hogy a mentősök hetekig rommá fagytak, néha -10 foknál is hidegebb volt ott, ahol tartózkodniuk kellett. Aztán már csak a mosdóban volt sarki hideg. Most meg, hogy végre jön a tavasz, sikerült kicserélni és volt pofájuk odacsődülni. Biztosan szebb látvány egy új kazán, mint egy régi, kékre fagyott mentős, akitől akkor is elvárják, hogy életeket mentsen, ha pacallá fagy a mentőállomás pihenőjében.

Az is megérne egy misét, hogy az ócska, mindenórás berendezést miért is nem lehetett már régen kicserélni? Ide a rozsdás bökőt, hogy egyetlen új TEK autó árából kijött volna, még az ablakok szigetelésére is futotta volna belőle. De nem ez nem az az ország, ahol prioritás lenne az alapellátás működése.

De akkor is, mekkora pofa kell már ahhoz, hogy Rétvári odakacsázzon, valami másik hülye meg beküldje az MTI sajtóosztályára a nagy hírt? Csoda, hogy nem készültek fotók is, ahogy az urak nagy boldogan átvágják…egymás torkát. Mi lesz a következő? Rákosrettenetesen kicserélik a helyi ovi konyhájában az egyik konnektort, amit a konyhásnéni véletlenül felaprított egy klopfolóval? Oda ki fog elrohanni? Lázár?

Számoljunk! Rétvári tuti nem vonattal ment. Ezeknek az nem szokásuk. Hány autó volt vajon? Sofőr? Rendőr? Volt forgalomterelés, lezárás? Az Országos Mentőszolgálat főmókusát se láttam stoppolni. Mibe kerül egy ilyen bohóckodás? Kijött volna az árából egy új mikró a mentőállomás konyhájára? Esetleg egy vízforraló is? Netán kávéfőző is belefért volna? Ja, hogy az nem üt akkorát az MTI-n, hogy Rétvári Bence, az Országos Mentőszolgálat vezetője és a franc tudja ki átadott egy kenyérpirítót Vácon?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.