2017. február 23., csütörtök

KAMUBASÜLT POGÁCSA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.02.23.


Új segg tűnt fel a láthatáron, partján pedig azonnal megkezdődött a magyar értelmiség színe-virágának gyülekezése, hogy le ne késsenek a nyelvcsiszoló akcióról.
Ez magában nem lenne baj, hiszen már megszoktuk, hogy a magyar értelmiség képviselői nyakra-faxra új és újabb pozitív tulajdonságokat fedeznek fel magukban, azt is tudjuk, hogy a csoport, mely körbeáll és vadul dicsérgeti egymást nem alakul ki azonnal, de mi türelmesek vagyunk.
Idő kell ahhoz, hogy valaki kinevelje tudományos munkásságában a megfelelő kártékonyságot, de megéri kivárni, lám, Lengyel László sem máról holnapra lett az aki...

De most essék szó az ifjú titánról, Pogátsa Zoltánról, aki ezidáig tévelygett csak az ideológiák zűrzavaros bozótjában, ám most a Botka nevű fáklya megvilágította számára a követendő ösvényt.
Ez a Fényes Ösvény balra vezet, ám ez a bal nem arra van, mint amerre például Szanyi Tibor javasolta akkor, mikor a választmány elnökét Botkának hívták, mert az a bal rossz bal volt, míg ez a bal jóbal, ez vezet a győzelem és a kisember felemelkedése felé - éppen úgy, mintha a sült liba a tepsiből szárnyra kelne.
De hát ez a neves közgazdász dolga, mindenki úgy populista, ahogy akar.
Mindössze az a kérdés, hogy kötelező-e egy szakmai vitában agresszív bunkósággal pótolni az érveket, vagy esetleg lehetséges lenne érveket ütköztetni érvekkel?
Nem hiszem, hogy Bauer Tamás az én védelmemre szorulna, nem is ez a cél itt, egyszerűen csak felháborít a bárdolatlan udvariatlanság és a hazudozás.

Az ATV műsorában Mészáros Antónia megemlítette, hogy Bauer Tamás aggályait fejezte ki, hogy az ígérgetések fedezet nélküliek, legalábbis nem láthatók tisztán azok a források, melyek reálissá tennék Botka programját.
Pogátsa Zoltán a maga szárba szökkenő intelligenciáját bevetve elmondta, hogy Bauer, mint liberális politikus évtizedeken keresztül meghatározta a magyar kormányzatok politikáját, de mostmár kuss neki.
Namármost ez egyrészt tényszerűen nem igaz, merthogy Bauer nem vezette a népszerűségi listát saját pártján belül sem, nem szólva arról, hogy pártja a kisebbik koalíciós partner volt egy nagyobb párt mellett, melyet egészen véletlenül Szocialista Pártnak hívtak.
Engem felettébb felingerel, mikor valaki úgy száll be egy politikai/közgazdasági vitába, hogy érvek helyett személyeskedni kezd, különösen olyan valakivel kapcsolatban, aki nem tegnap kezdte a megvilágosodást, hanem szakmai-politikai véleményét konzekvensen képviseli évtizedek óta.
Hogy Pogátsa nagy ellenszenve oda vezetett, hogy jóformán magát a gazdasági világválságot is Bauer nyakába akasztotta, meg az IMF hitelről echte orbánista véleményt erőltetgetett - az rendben van, de a jó modor legyen már alapkövetelmény a baloldalon, ha kérhetem.
Pogátsa Zoltán publikációs listája hosszú, mint a vonatfütty, mégis el kell mondani, hogy ez csak azt bizonyítja, hogy szorgalmas ember, habár van olyan párosítás, melyben a szorgalom hiánya talán hasznosabb lenne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.