2017. február 17., péntek

AMIRE AZ EGÉSZ ELLENZÉK VÁRT: ITT A MOMENTUM BOCSÁNATKÉRÉSE

SZTÁRKLIKK
- CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Szelestey Lajos
2017.02.17.


Mármint hogy én megírtam helyettük, hogy lenyugodjanak a kedélyek végre, és esetleg, talán-talán az összefogósdi bohózat meg a Momentumosok cipőzése helyett úgynevezett politikával is foglalkozzanak a tisztelt ellenzéki pártok. Tehát:

Kedves komcsibácsik!

Önöknek teljesen igaza van, hogy mit pofázik a Momentum. Taknyos nyikhajok vagyunk. Mozgalmunk médiában is gyakran látható vezetői, Orosz Anna és Fekete-Győr András egyaránt 27 évesek, míg az önök vezetői, nos, sokkal többet vártak annak idején, míg beléptek a politikába. Hiszen Gyurcsány Ferenc már 27 éves volt, amikor a KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke lett, Mesterházy Attila 28 évesen lett politikai államtitkár, Molnár Gyula egyenesen 29, amikor újbudai alpolgármester.

Ficsor Ádám Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökéből 29 évesen lett titkosszolgálati miniszter. A Baloldali Ifjúsági Társulást is annak idején érett 24-25 éves ifjúszocik hozták létre és vezették, nem ilyen 27 éves takonypócok, mint mi. Zuschlag Jánost, közös sikertörténetüket 21 évesen tették meg országgyűlési képviselőnek, és ekkor mutatott érett, megfontolt viselkedése azóta is irányjelző világítótorony mindannyiunk számára.

Abban is teljesen igazuk van, hogy miért merjük mi bírálni az önök "elmúlt 27 év" alatt végzett munkáját.

Önöknek semmi közük sincs ahhoz, hogy Orbán Viktor az elmúlt két választást is kétharmaddal nyerte meg. Ez csakis az önök által előszeretettel "birkanépnek" titulált szavazók hibája! Itt jegyeznénk meg, annál jobb módszer nincs is meggyőzni őket, hogy jövőre önökre szavazzanak, mint a lebirkázásuk. Mi látjuk rosszul, a súlyos bizalomvesztéshez semmi köze nincs annak a hangfelvételnek, amin az önök pártelnök-miniszterelnöke bevallotta, hogy hazudtak reggel, éjjel meg este, és majdnem csődbe vitték az országot.

Az elmúlt hét, ellenzékben töltött évük is igazi sikertörténet, hiszen amikor nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan csencseljenek egymás közt az egyre csökkenő számú szavazóikkal, akkor minket izélgetnek. Az, hogy a magyar társadalom jelentős része elfordult a politikától, semmilyen összefüggésbe nem hozható azzal, hogy önöknek nincs konzekvens álláspontjuk a legfontosabb közös ügyeinkről, legyen az oktatás, egészségügy, vagy épp a menekültekkel kapcsolatos teendők.

Olyan parádésan dolgoztak az elmúlt hét évben, hogy nem is érti az ember, miként történhetett, hogy először most, a Momentum kezdeményezése nyomán nyílt reális esély arra, hogy népszavazáson nyilváníthassanak véleményt a polgárok.

A birkanép, ugye, amelyik tömött sorokban jön aláírni a kezdeményezésünket. Nyilván önöknek is pont ugyanannyira hisznek, mint nekünk, és nem ingatja meg őket a tény, hogy a mai ellenzék vezetőinek és holdudvarának jelentős részéről bármikor előásható egy videó vagy írásos nyilatkozat, amiben az olimpia mellett érvel. És a közgyűlési szavazások, ugye, amikor "mellényomtak", vagy "de nem azért" az olimpiai rémálom mellett szavaztak.

Önök pompásan teszik a dolgukat, semmi szükség nincs új alakulatokra. Teljesen igazuk van, ha már politizálni kezdtünk, azt csakis úgy lett volna szabad, hogy az elején rögzítjük: mi nagyon szeretjük az MSZP-t és a DK-t, egyetértünk, támogatjuk őket, és azonnal készek vagyunk összefogni. Arra biztosan tódulna a nép, rengeteg új szavazót lehetne meggyőzni, ha azért alapítanánk egy új pártot, hogy rögtön betoljuk egy régibe. Bocsánat, hogy próbálunk tenni valamit Magyarországért, hiszen ezt a feladatot önök is kiválóan ellátják, semmi szükség ránk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.