2017. február 22., szerda

AZ EGYSZERŰSÍTETT HONOSÍTÁS KÉSZ ARANYBÁNYA AZ OKMÁNYHAMISÍTÓKNAK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Vikár Anna
2017.02.22.


Nem tudják eldönteni közérdekű adatok-e a román államfőt érintő periratok, ezért inkább nem adják ki; a török oligarcha, Adnan Polat járt Orbánnal Felcsúton; fél évre elengedte az I. kerület Zsidai Roy éttermének bérleti díját.





Ezekről ne maradj le!

Döntésképtelenség miatt nem adják ki a román államfőt érintő periratokat (Átlátszó Erdély)

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat építhet az amúgy megszűnő gyermekvárosban (24)

Pár százezerért simán magyar útlevélhez lehet jutni (Index)

Ha van 3 perced:

Döntésképtelenség miatt nem adják ki a román államfőt érintő periratokat
Klaus Johannis román államfő korábban gyanús körülmények között között szerzett meg két, a kommunizmus alatt államosított ingatlant. Később 11 per indult az üggyel kapcsolatban, mind abban az időben, amikor Johannis Nagyszeben polgármestere volt. Így a perekben nemcsak magát, az államot is ő képviselte. Ahhoz, hogy ki lehessen deríteni, hogyan kezelte az összeférhetetlenséget, látni kéne a periratokat. A bíróságok azonban nem adják ki. (Átlátszó Erdély)

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat építhet az amúgy megszűnő gyermekvárosban
Megszüntetik a fóti gyermekvárost, de még az ott szociális és oktatási intézményeket fenntartó szervezetek sem tudják ez mit jelent rájuk nézve. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak (NGYSZ) valószínűleg nem kell aggódnia, alapítói között volt Orbán Viktor és Lévai Anikó is, a mögötte lévő egyesület elnöke Kövér László. Az NGYSZ-nek 99 évre van területhasználati engedélye, és a fóti képviselőtestület is magyarázkodásra kényszerült, mikor nem támogattak egy beruházást. (24)

Nem mutatja meg a BvOP az új telekommunikációs partner szerződését

Egy a piacon ismeretlen céggel kötött szerződést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) a börtönök telekommunikációs szolgáltatásáról. Az új rendszer több, a büntetés-végrehajtásban dolgozó szerint sokkal több lehetőséget ad a trükközésre a raboknak. A BvOP nem nyilatkozott arról, miért ezt a céget választották, sőt magát a szerződést sem mutatják meg, szerintük biztonsági okokból minősített adatnak számít. (Átlátszó)

A kötvény-bizniszből kirakott offshore céget nem sikerült egészen kirakni
A letelepedési kötvény program indulásakor a liechtensteini bejegyzésű S&Z Program Ltd. is kapott engedélyt a forgalmazásra, de ezt később visszavonták. Tavaly mégis, kétszer is vásároltak kötvényeket az államtól. Az Államadósság Kezelő Központ tehát gyakorlatilag illegálisan adta el ezeket. Az egyetlen testület, ami ellenőrizhetné a programot az Országgyűlés gazdasági bizottsága, de jogi felelősséggel ők sem tartoznak. (MNO)

Pár százezerért simán magyar útlevélhez lehet jutni
Könnyű új személyazonossághoz jutni az egyszerűsített honosítás bevezetése után. Egy Kárpátalján élő magyarnak elég bevinnie egy magyar hivatalba a formanyomtatványt, utána az ott kapott okiratot személyesen vagy közvetítőkön keresztül eladja a felhasználónak. A felhasználó pedig besétál egy kormányhivatalba és már kapja is a magyar útlevelet. Érzékelte a kormány a problémát, de jelenleg is több ezer okirat lehet a piacon. (Index)

Ha van még két perced:


Zsidai Roy igen kedvezményesen bérel a budavári önkormányzattól három ingatlant éttermeinek. Az egyiknél vállalta a felújítást, így az önkormányzat elengedett 6 havi bérleti díjat.(HVG)

A bíróság szerint még az örökös szegedi HÖK elnök Török Márkra is vonatkozik a 2015-ben hatályba lépett szabály, miszerint 4 évig lehet hökös tisztséget betölteni. A 12 éve hökös Török még most sem adja fel.(Átlátszó Oktatás)

Házkutatást tartott a rendőrség a Front National központjában. Az OLAF szerint Marine Le Penék 20 embert foglalkoztatnak Európai Parlamenti asszisztensként, miközben valójában az FN-nek dolgoznak. (444)

A török oligarcha Adnan Polat járt szombaton Orbánnal a felcsúti stadionban. Polat működteti a magyar kereskedőházakat hazájában, de Tiborczhoz kötődő ingatlanüzletekben is benne van. (444)

A Valton Security-nek sem jöhet össze minden: a Honvédelmi Minisztérium pályázatán nem nyertek, de vigasztalódhatnak azzal, hogy a vizes-vb irodaépületét 60 millióért őrizhetik. (Átlátszó)

A Ripost névtelen tényfeltárója az Átlátszóra hivatkozik,
miközben próbálja Orosz Mihály Zoltán büntetőügyeit közelebb húzni Vonához. Csak közben a valóság átalakul. (Átlátszó)

Mészáros Lőrinc cége az R-Kord újabb 49 millió forintos megbízást kapott a MÁV-tól.
Egyébként öccse is üzletel az állami céggel: tízmilliókért szállít abroncsköpenyeket a vasútnak.(24)

Lezsák Sándor vejének cége is nyert az 1956-os emlékév pályázatán. A 14,5 milliárdos költségvetéssel dolgozó emlékbizottság a programok lezárultával számol majd el részletesen. (24)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.