2017. február 22., szerda

ÉN KÖSZÖNÖM, NEM KÉREK TEHÉNSZART

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.02.21.



Lassan kénytelen vagyok belátni, hogy a politikánál nagyobb kárt semmi nem tudna okozni ennek az országnak. Illetve nem, önmagában a politika szükséges, de a politikusok és az éppen aktuális pártok éppen aktuális seggnyalói hihetetlen rombolást tudnak véghezvinni a társadalomban. Félreértés ne essék: nem tartom egészségesebbnek a Tetszőleges Politikus iránti esztelen rajongást, mint az Orbán-szekta híveinek elvakultságát. Eleve beteg dolog, ha felnőtt, ivarérett emberek vallásos áhítattal rajonganak egy politikusért, bárkinek és bárminek csattogó fogakkal ugorva, aki kritizálni meri a bálványt.

Mindezektől függetlenül azt is gondolom, hogy ameddig az ellenzéki pártok, vagy az ellenzékinek látszó pártok nem sok kárt tudnak okozni összességében (ha csak annyit nem, hogy gyakorlatilag kitakarják a baloldalt, ahogy a Fidesz kitakarja a jobboldalt, kiszorítva onnan minden újonnan induló kezdeményezést), a magukat a baloldalra pozicionáló pártok nem szokták egymás ellen uszítani a polgárokat.

A Fidesz meg de. Olyannyira, hogy lényegében ebből él a kormány, ez tartja hatalmon. Egyszer vége lesz ennek, a Fidesz eltakarodik a kormányból (semmi nem tart örökké, még ez sem), de az a rombolás, amit okoztak és amiben ma is serénykednek, itt marad. Mutatom, mire gondolok. Kormánypropaganda oldal, tökmindegy, mi a téma. Komment:

„Az a baj,hogy 27 évvel a” rendszerváltás”után ez a magyargyülölő libsi kisebbség uralja az igazságszolgáltatást,Tudományos Akadémiát,a médiát külföldi csatlósaikkal, a szinházat,a filmgyártást és még lehetne sorolni.A többséget képviselő politikai közösség vajon miért nem tud semmit tenni,hogy ez változzon?Azt a hülye is látja,hogy hiába tömik őket pénzzel,annál jobban uszítanak az ország ellen..Utojára ez az Enyedi Ildikó nevü mocskolta be országunkat potom 430 milkóért,amit az adónkból kapott,de emlékszünk méga tanártüntetést szervezőket 100 milliókkal kitömöttekre,vagy a Saul fiai rendezőj a frissen átvettKossuth díjával egyenesen ment akormány ellen tüntetők közé.Az egyszerü emberek egyszerüen szégyellik már,hogy ezek arcátlanul kiröhögnek bennünket,a minket képviselő demokratikusan megválasztott képviselőink ezt nem látják,vagy nem akarják látni?”

A Fidesz sikeresen végigvitte a maga kis kulturális forradalmát. Az eredmény látható, érezhető. A fenti komment simán megfelel bizonyítéknak. És lehet azzal jönni, hogy hülyék mindenhol, minden korban vannak. Igen, vannak. De ez a feneketlen sötétség, ez az őrjöngő gyűlölet nem velejárója a hülyeségnek.

Tisztán megfigyelhető, hogy ugyanazok a tünetek ütköznek ki a hozzászóló dühöngésében, amit a kormány kommunikál folyamatosan, mégpedig nem hét éve, mert ellenzékben is ezt csinálták. Csak ameddig egy ellenzékben lévő párt esetében még talán elfogadható a nyüszítés, egy hetedik éve kormányon lévő, teljhatalmat a magáénak mondható, lényegében valódi ellenzék nélkül szabadon garázdálkodó párt esetében tökéletesen elfogadhatatlan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.