2017. február 25., szombat

BALATONPARTI APARTMANOKAT VÁSÁROLT A MINISZTERELNÖK KEDVENC KONZULJA, ZAID NAFFA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.02.25.


Új céget alapított Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja. A vállalkozás nevével – Lellepart Kft. – megegyezően Balatonlellén működik egy apartmanház, amelynek egyik részében több ingatlant megvásárolt a konzul saját maga és családja számára – tudta meg az Átlátszó.

Lellepart Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft. néven új céget alapított Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja, a vállalkozást február 13-án jegyezték be. A főtevékenységként üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatást jegyző társaság ugyanúgy a XII. kerületi, Béla király úti konzulátus címére van bejegyezve, mint Zaid Naffa más cégei: az East Chain Kft. és a Salumi Kft.

A Lellepart Kft. tevékenységi körei között szerepel a saját tulajdonú ingatlan adásvétele és a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése is. Ami azért érdekes, mert az interneten megtalálható egy balatonlellei apartmanház oldala ugyanezen a néven. Tovább bogarászva rá lehet akadni arra is, hogy a weboldal domain-használója nem más, mint az East Chain.

Igen ám, de hogy még se legyen olyan egyszerű a helyzet, ráakadtunk ugyanazon a balatonlellei címen (Napospart 1.) egy Lelle Park Apartmanházra is. Először azt hittük, hogy az ingatlan régebbi honlapjáról lehet szó, de nem.

A Lelle Park recepcióvezetője, Herbelné Réz Judit az Átlátszónak elmondta, hogy két porta működik az épületben, az egyikhez (az övéhez) a magánszemélyek tulajdonában lévő lakások tartoznak, a másikhoz pedig az a húsz apartman, amely Zaid Naffáé és a családjáé.

Az egyik, szerkesztőségünk által lekért tulajdoni lap is ezt támasztja alá. A 48 négyzetméteres lakrész tulajdonosa Naffa Dániel és az ingatlanon haszonélvezeti joga van Skapér Katalin Magdolnának, aki ugyanott lakik mint Naffa: a Béla király úti rezidencián.

Zaid Naffa a miniszterelnök egyik kedvenc konzulja, és ő volt az, aki állítólag Orbán Viktorral összeismertette a szaúdi milliárdos Ghaith Pharaont. A januárban meghalt üzletember cégei között akadtak olyanok, amelyeknek Zaid Naffa volt egy ideig a kézbesítési megbízottja. A társaságokat pedig a tiszteletbeli konzul budai címére jegyezték be.

Mint például a jordániai Ammar M. A. Abu Namous tulajdonában lévő Pharaon-Omega Kft.-t, amely megszerezte a József nádor téri Postabank-székház épületét is. Ez az ügylet sokszor szerepelt már a sajtóban, hiszen az AMX Nador House Hungary Kft. megvásárlásával lett az ingatlan a Pharaon-cégé. Az AMX Nador House-t pedig a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.