2017. február 25., szombat

SÁRKÁNYÖLŐ MATOLCSY

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Lendvai Ildikó
2017.02.25.


Sárkányölő (Szent) Matolcsy György legyőzte a gonoszt. Pedig a sárkány, mint a parlamentben hallhattuk, még álcázta is magát „szövetségesünknek és barátunknak” „egy nagy NATO-ország budapesti nagykövetsége” képében. Vagyis sárkányt melengettünk a keblünkön. Amelyik egy összeesküvés keretében bankpánikot keltve megbuktatni készült az MNB elnökét, plusz a nélküle azonnal védtelenné váló kormányt. Mivel a kormány azonos a nemzettel, semmi sem menthetett volna meg a nemzethaláltól.

Azt az opciót eleve elutasítom, hogy a bankelnök esetleg hagymázos blődségeket adna elő. Ilyet csak az ellenzékiek mondtak, akik végig az összeesküvő sárkánynak drukkoltak. Szerintem részesedést kapnak a sárkány által elrabolt szüzekből. Jó, az bennem is fölmerült, hogy az elnök gyengélkedik, de aztán eszembe jutott, hogy nem először hárít el összeesküvést.

Nem is tudom, hogy bírja. A Várban a Szent György-szobor másolatán a sárkány elég satnya jószág, inkább egy beteg krokodilra hasonlít, igaziból smafu a mi új Szent Györgyünk titokzatos ellenfeleihez képest. Róluk már 2012-ben kaptunk hadijelentést. Ennek hallatán a vásárhelyi fórumon Lázár miniszternek is alig sikerült összerendeznie legendásan fegyelmezett arcvonásait. Akár a minden szent dolog szétröhögcsélésére hajlamos hazai nagyközönséget, őt is inkább a keleti gyökereket bizonyító piros pötty sokkírozta kisdedeink fenekén, pedig utána jött a lényeg. Már akkor is egy összeesküvés: „Pénzpiaci támadás indult Magyarország ellen. Amiben benne van a forint és az állampapír, a miniszterelnök, a kormány, a frakciószövetség, a köztársasági elnök, de!” (a tudósító szerint itt a bankelnök felemelte hangját) „senkinek nem gurult el a gyógyszere, mindenki megőrizte a hidegvérét, a támadást visszavertük.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.