2017. február 22., szerda

BARTUS LÁSZLÓ: GYURCSÁNY UTOLSÓ LEHETŐSÉGE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.02.22.


Elvi lehetőséget vázolok fel, mert nem tudom, az elmúlt négy év mennyire tépázta meg a szereplőket. Gyurcsány Ferenc kapott egy utolsó lehetőséget. Visszatérhet önmagához. Korrigálhatja a hibát, amely a politikai pályája végét jelentheti, s amely tönkreteszi őt magát is.

Gyurcsánynak most helyet kellene cserélnie a Momentum Mozgalommal. A Momentum menjen be a parlamentbe, zsebelje be boldogan az országos lista állításért járó 750 millió forintot. Vegye föl az évi százmilliót, és jelentéktelenedjen el a többi kollaboráns párttal együtt a parlamentben. A Momentum esetében ez áldás lenne, mert ez az egyetlen esély, hogy ne okozzon a kelleténél nagyobb kárt a demokraták között.

A Momentum olyan eszméket hirdet, amelyek veszélyesek a demokratákra. A jobboldal és a baloldal közötti határok megszüntetése, az Orbánnal való szembenállás felszámolása, az “egészséges nemzettudat”, az elmúlt 27 év összemosása, a demokratikus jogállam és a 2010 utáni illiberális állam azonosítása, bebetonozza az Orbán-rendszert. Ez a demokrácia alapelveinek megtagadása. Ez akkor nem hat, ha a Momentum bemegy a parlamentbe.

Aki bemegy Orbán parlamentjébe, annak vége. Nekik az a legjobb, ha bemennek mielőbb. Gyurcsány pedig jöjjön ki a parlamentből. Ha képes mindent megváltoztatni maga körül, akkor álljon az Orbán-ellenes civil tömeg élére, amely az olimpiaellenes aláírásgyűjtésen megmutatta magát. A Momentum most készül elhagyni őket a pénzért. Gyurcsány pedig mondjon le a pénzről, térjen vissza az elvszerű politizáláshoz, amelyet elhagyott.

Szerezze vissza a hitelét és önmagát. Az Orbán-rendszer igazi ellenzéke nem a parlamenti pártok támogatói között, hanem a rendszeren kívül van. Mindig is ott volt. Még akkor is, ha közülük sokan elmennek szavazni is, “soha nem lehet tudni” alapon. Mint akik vesznek egy lottót, ami persze soha nem nyer. Az olimpiai aláírásgyűjtés Orbán-ellenes demonstráció volt. Felszínre jött a mélyben lapuló népharag.

Az aláírók többsége nem tudja, mit jelent az olimpia. Orbánnak akartak nemet mondani. Ha Orbán olimpiaellenes lenne, egy civilszervezet pedig az olimpia mellett kérne aláírást, akkor azt írták volna alá. Tudatos olimpiaellenes tiltakozó az aláírók töredéke volt. Tudatos Orbán-ellenes tiltakozó annál több. Itt van a tömeg, itt van a nép, s ott a pénz. Aki a pénzt választja, elveszíti a népet. Elveszíti a jövőt, a lehetőségeit és elveszíti önmagát...

1 megjegyzés:

  1. Höhöhöhö!....
    Simicska csinált egy nagy trükköt. Annak idején ő volt a Fidesz agytrösztje, és neki köszönhető, hogy egy akciópárt nagy ismertségre tett szert. Kövér Laci csak ideológus volt mellette, és Orbán is csak a pofáját adta hozzá.
    Most összeveszett Simicska és Orbán. Egy ideig próbálkozott - igaz, hogy csak szőrmentén - a Jobbikkal, de nem volt meggyőző a produkció. Ezért leporolta a régi receptet, és létrehozott és pénzelt egy akciópártot, amely éppen most alakul majd meg, egy év alatt minden választókörzetben képviselőt indít majd, és így tovább....
    Ez a Fekete-Győr fickó is csak jogász, szóval nem különb azoktól, akik szétbarmolták ezt az országot. Ugyanolyan "sármos", mint Orbán Viktor volt a rendszerváltás idején, szóval pont úgy néz ki, mint Conchinta Wurst.

    De ezek után miért kellene üzengetni Gyurcsánynak, hogy mit csináljon és mit ne?
    Miért kellene ezt a Simicska gründolta Momentumot választani a DK helyett?
    Ki kéne józanodni, és nem gyűlölködve politizálni. Olyasmit csak a vallásos fanatikusok szoktak csinálni. Nem egészséges dolog az ilyesmi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.