2017. február 10., péntek

ÉLET ÉS IRODALOM

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.02.10.


Odafigyelésre No1:
„Minden, amit én mondani tudok, megcáfolható. Minden, amit mondani tudok, annak alighanem diametrális ellentéte is bebizonyítható. De továbbá: az ember nem is tudhat mindent, adataim tehát kétségtelenűl hiányosak lesznek mindenben, amit állítok. Ezenfelűl adataim hibásak is lesznek. No de dobd el felét annak, amit mondok, abból is kijöhet számodra valami. Mert valami kis igazamat azért javarészt felfedezheted abban, amit hosszú életem során és sok töprengés árán megállapítottam. Ha jól odafigyelsz.”
(F. M.: Hábi Szádi küzdelmeinek könyve)

A mi saját bejáratú embertelen miniszterünk lovagló pózba helyezkedett, és elmesélte nekünk a képzeletét, miszerint a nagypéntek is munkaszüneti nap lesz, ha akarjuk, ha nem. Ennek még az ateista féregnyúlványok is örvendeznek, mert senki sem szeret robotolni ugyebár. A tízmillióból meg az a nyolcszázezer, aki gyakorló hívő, meg pláne örül, mert pezsgőt bonthat az alkalomból, hogy Pilátus megfeszíttette a prófétáját, ami baj a világra szabadította a kábulatot. Az ideát még maga Semjén Zsolt is támogatta, megkérdőjelezni ezen tehát nincs mit. Az embertelen még azt is mondotta, hogy az ország hagyományos keresztény kulturális jellegének helyreállításában is fontos szerepet játszhat a nagypéntek, mint ünnepnap, és valami ismeretlen erőtől vezérelve ide keverte a rezsicsökkentést is. Használati utasításként kérném a mellékletbe, mit jelent a „keresztény kulturális jelleg”, hogy milyen kötelmekkel jár.

Odafigyelésre No2:
„Hát nem délibábos hab az ember egész élete? Mire körülnézel, elmúlt, a múltad meg sehol nincs, hiába keresed padláson, pincében, vagy sétálsz akár a folyók partjain, abban a reményben, hogy Tuszunnal találkozol ott, vagyis azzal, aki valaha voltál s most majd sírva átöleled őt. Egy lakomára gondolsz, és nem tudsz visszaszaladni, hogy viszontlásd azokat a barátaidat fiatalon, akik már meghaltak, vagy ha nem halottak, szakálluk nőtt, vagy ha nem, az eszük begyepesedett. Hol a múltad? A fejedben, másutt sehol nincsen többé…Ezért kellett az embernek Allahot megteremtenie, mert Allah és az örökélet képzelete egyetlen gyógyító írja volt és lesz a halál iszonyata ellen.”
(F. M.: Hábi Szádi küzdelmeinek könyve)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.