2017. február 24., péntek

FARKAS SÁNDOR 1,5 MILLIÁRD FORINTOT "FELEJTETT KI" A VAGYONNYILATKOZATÁBÓL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Bagyinszki Dániel
2017.02.23.


Olimpia nem lesz, de győztesei már vannak; Kormányhatározat okolja az ellenzéket az olimpia bukásáért; Bemutatjuk a képviselőt, aki 1,5 milliárdot tett láthatatlanná a vagyonnyilatkozataiban.





Ezekről ne maradj le!


Mi lett az eddig olimpiára költött pénzekkel? (HVG)

Tippeljen, hogy kit tett felelőssé a kormány az olimpia bukásáért (Vastagbőr)

Farkas Sándor 1,5 milliárd forintot „felejtett ki” a vagyonynilatkozatából (Direkt36)

Ha van 3 perced:


Mi lett az eddig olimpiára költött pénzekkel?

Milliárdok áramlottak baráti cégekhez az építőiparban és a propaganda-gépezetben is. Ők azok, akik a budapesti olimpia megtartása nélkül is nyertesei a beruházásoknak. Közöttük megtalálható az FTC Zrt. vezérigazgatójának, Orosz Pálnak a tulajdonában lévő Human Telex, aki a hirdetési kampányra majdnem öt milliárdot nyert el. Vagy a Videoton FC tulajdonosaként is ismert Garancsi István a 200 millliárdos BudaPart projekttel, de nem szomorkodhat a PriceWaterhouseCoopers sem. (HVG)

Tippeljen kit tett felelőssé a kormány az olimpia bukásáért
Megszületett a kormányhatározat, amiben visszavonja a kormány az olimpia megrendezésére irányuló pályázatot. Ezzel együtt kimondja, hogy „az egyetértés felbomlásáért a felelősség a korábbi döntésükből kihátráló ellenzéki pártokat terheli”. Mindezt az olyan mondatok után foglalták bele a határozatba, minthogy a lakosság információja kevés, hogy felelősen döntsön, illetve, hogy ők már rendelkeznek az ország vezetéséhez szükséges felhatalmazással. (Vastagbőr)

Farkas Sándor 1,5 milliárd forintot „felejtett ki” a vagyonnyilatkozatából

A fideszes Farkas Sándor több, mint 2,5 milliárd forint mezőgazdasági támogatást kapott, amiből kevesebb, mint egy milliárdot tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A története rávilágít a vagyonnyilatkozati rendszer problémáira. A szembesítésnél péládul megkérdezte, hogy ha most beír 300 millióval többet akkor mi van. Ezt röviden, tömören meg is válaszolta: semmi. Az, hogy a fizetéseit sem töltötte ki megfelelően, már csak hab a tortán. (Direkt36)

Ha van még két perced:


„Pokol volt az életem a Quaestornál”, panaszkodott a bíróságon az ügyészség legfontosabb tanúja. (444)

Megint emelkedett a Puskás-stadion ára, így már 192 milliárd forintot szán erre a projektre az állam. Eredetileg 40 milliárdba került volna, még 2011-ben. (HVG)

Návai Anikó története, azaz miként lett a bulvár “eszeveszett tobzódás”-ból a NER egyik szorosan keblére ölelt barátja. (Átlátszó)

Magyarországon is lesz Legoland. Miskolcon 9,5 milliárd forintért épül majd a vidámpark, közpénzből. (Index)

Egy éve és egy napja állták útját a kopaszok a népszavazásnak. Akkor a vasárnapi boltzár ügye volt napirenden, amiről végül szintén “odafent” döntöttek az emberek helyett. (444)

Több, mint 4,5 milliárd forintnak megfelelő euróért 4,5 év börtönre ítélték az IMF egykori vezetőjét, Rodrigo Ratot-t. (Index)

A kormány több mint 2 milliárdból váltja ki a kiskunfélegyházi sportcsarnokot.
Miután a kormány három éve már konszolidálta Kiskunfélegyháza 4,9 milliárd forintos adósságát. (444)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.