2017. február 5., vasárnap

HATÁROZOTTAN KELL ELINDULNI A KÁOSZ FELÉ

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.02.05.


Az újrakezdés egyfelől mindig szomorú kicsit, hiszen magunk mögött hagyunk valamit, másfelől örömteli dolog, hiszen új lehetőségek nyílnak meg előttünk. Ebben a helyzetben van most a Hétköznapok Malajziában blog szerzője is, aki lezárja élete egy szakaszát, hogy közel a negyvenhez egy teljesen újat nyisson. Emellett kiderül, tényleg az ember számít-e Svájcban, valamit mutatok nektek pár nagyszerű fotót Japánról. (A poszt képeit most kivételesen mind a Tokyo Reloaded fotói közül válogattam.)

Kicsit szomorú, amikor egy blog véget ér, most a Hétköznapok Malajziában zár be, mert szerzője Marosvásárhelyen folytatja – vagy pontosabban kezdi újra.

„Közel negyven évesen ismét újrakezdem az életem. Ha minden jól alakul, akkor most utoljára. Szorítok magamnak, hogy helyrezökkenjen minden, de hidd el egy pillanatig sem bántam meg, hogy ezt az utat választottam, sőt mindenkinek azt mondanám, hogy ha megteheti, engedjen el mindent és nézze meg, hogy a világ másik végen (akármelyik végén, nem csak Ázsiában) milyenek a hétköznapok.

A délkelet-ázsiai kalandom utolsó állomása Vietnám volt. Egyik kolléganőm indulásom előtt figyelmeztetett arra, hogy Saigon nyüzsög a motoroktól és ez hozzátartozik a városhoz, úgyhogy nekem kell majd alkalmazkodnom.

Azt tanácsolja, hogy a pillanatban amikor összeszedtem a bátorságomat és elhatároztam, hogy átmegyek az utca másik oldalára, induljak el határozottan és ameddig a másik járdára nem értem, legyek határozott és magabiztos, mert ha motorosok megérzik a bizonytalanságot rajtam, végem van.

Így utólag azt kell mondanom, hogy ez volt az egyik legjobb tanács, amit Saigonba való utazásom előtt bárki is adhatott volna, de ami ennél is lényegesebb, azt hiszem ebben benne van minden, amit a világ e része tartogat számunkra.

És a nagy tanulság, amit levontam az az, hogyha igazán nagy élményeket akarsz megélni, akkor határozottan kell elindulni a káosz felé, nem kimutatni, hogy belül mennyire rezeg benned minden, mert a rutin sosem hoz boldogságot. És a csodák, ugye, határozottan a komfortzónánkon kívül történnek.

Malajzia életem egyik legjobb döntése volt, de most egy másik járdára kell átjutnom, úgyhogy Európa, érkezem! Kérlek, küldj rám enyhe telet!”

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.