2017. február 14., kedd

JÓEMBER! EZT IS TE AKAROD FIZETNI?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.02.13.


Mindjárt nyakunkon a választási időszak. Talán még sokan emlékeznek az előzőre, amikor úgy nőttek ki a földből a pártok, pártocskák és pártocskákok, mint langymeleg eső után a bolondgomba. Szó sem volt akkor sem arról, hogy a hazafias buzgalom bugyogott fel mindazokból, akikből addig nem. Egyszerűen túlságosan vonzó volt sokak számára a választások idején hulló pénzeső. 2014-ben a kormány 4 milliárd – 4000 millió – forintot költött olyan kamupártokra, amelyekről azóta sem hallottunk. Természetesen nem a feneketlen nagyvonalúság vezeti a kormányt, amikor két marokkal szórja a mi pénzünket – holott el is lophatnák -, hanem a jól átgondolt pártérdek. Vagy személyes érdek, de ez ebben az esetben nem (sem) válik el élesen egymástól.

A Fidesznek elemi érdeke a sok kis párt létrejötte és indulása. Igen szép számmal el tudnak csenni szavazatokat ezek a tiszavirág-életű pártocskák, az pedig az erősebbnek, leginkább a győztesnek kedvez. Éppen ezért írta át a Fidesz a választási törvényeket is.

A soha, sehonnan sehová nem fejlődő, négyévente megpezsdülő pártokkal is pontosan ez a helyzet.

Nem tudom, ez miről jutott most eszembe. Csak úgy. Beszéljek valami másról.

Például a Magyar Gazdák és Polgárok Pártjáról. Róluk utoljára akkor lehetett hallani, amikor a 2015. április 12-i időközi országgyűlési képviselő választáson a Jobbik jelöltjét, Rig Lajost támogatták. Most másodvirágzásba kezdett a párt, miután új alelnököt választottak. Akinek van nyolc szabad perce, feltétlenül nézze meg ezt a rövid stúdióbeszélgetést Dotár Adriennel, aki késztetést érez a magyar gazdák, a polgárok és főleg a fiatalok képviseletére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.