2017. február 28., kedd

LEVÉLFÉLE ZUCKERBERGNEK

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2017.02.27.


Üdvözöllek, jó Márkus testvér, remélem soraim jó egészségben találnak, melyhez hasonló esőerdőket és világbékét kívánok úgy családodnak, mint pulikutyádnak. Azért írok neked így, ezen a felületen, mert nincs időm, félek, engem is megfosztanak a kommunikáció lehetőségétől. Ígérem, pontos leszek és lényegre törő.

Azért szólítalak testvérnek, mert a Facebook lényege pont ez: minden ember testvér és minden embernek joga kommunikálni bármely más emberrel. Erről egyébként roppant szépen ír egy okirat, melyet az Amerikai Egyesült Államok Alkotmányának neveznek, állítólag Thomas Jefferson és Benjamin Franklin testvér írták, Tom Paine testvér hathatós közreműködésével. Ez kimond mindenféle szépet és jót, de látod: baj van itt minálunk.

Azt ígértem, rövid leszek és tömör, hát tartsam is a szavamat. Az történik itten, ebben a tyúkszar méretű kis országban, amely az amerikai térképeken, megengedem, nyomdahibának nézhet ki, hogy minálunk egy nagyon kellemetlen, autokrata kormányzat uralkodik. Személyes meglátásom az, hogy a legtöbb erőt arra fecsérelik, hogy állandóan válsághelyzetben tartsák ezt a mi kis társadalmunkat, így aztán egy kávét nem lehet meginni, egy Big Macet nem lehet megenni anélkül, hogy abban politika ne légyen. Van, aki egyetért ezzel a kormányzattal, ezek egyre kevesebben vannak, van, aki nem, és van, aki még sokkal rosszabbat szeretne.

Mi, civil ellenzékiek, akik nem tartozunk pártokhoz, hanem az Amerikai Forradalom valódi híveiként nézeteinket kívánjuk hangoztatni (ha valaki odafigyel…) azt kellett tapasztaljuk az elmúlt hetekben, hogy sokunkat, majdnem mindannyiunkat letiltották a Facebook nevű közösségi oldalról. Nevetséges indokokkal: ma egy olyan munkatársamat tiltották le, aki egészen egyszerűen nem szolgál pártpolitikát.

Sportújságíró.

Letiltották a szinkronszínészt, letiltották a főszerkesztőt.
Mark testvérem, üljünk le erre a faragatlan kőre és elmélkedjünk: ezt akarod te?
Tudom, most megnőtt a moderálási figyelem, azt is tudom, hogy okkal. De Mark testvér, jó Márkusom: a Facebook egy politikai diverziós akció áldozata lett Magyarországon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.