2017. február 28., kedd

AMEDDIG MÉG VAN EMBER, AKI ITT AKAR ÉLNI ÉS DOLGOZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.02.27.


...Szerencsére az Orbán-kormány tudott alkalmazkodni a megnövekedett igényekhez és a tervezett 28 milliárd forintos keretet meg tudta emelni 73 milliárdra. Pont úgy, mint a Puskás stadion esetében, aminek a költsége 2013-ban 70-90 milliárd forintról indult, amit még megfejeltek időnként, most 142 milliárd fölött jár az összeg. Ehhez képest nem is olyan sok az a 72 milliárd, amit a szomszédos országok gazdaságfejlesztésére szántunk éppen.

Szó sincs arról, hogy sajnálnám a külhoni magyaroktól a pénzt, vagy ne tartanám helyesnek a magyarok támogatását, bárhol élnek is a világban. A kérdésem csak az, hogy azokat a magyar vállalkozókat mikor fedezi fel a kormány, akik történetesen itthon élnek és itt szeretnének boldogulni? Mert az sem egyszerű dolog, ha tekintetbe vesszük az szerteágazó bürokratikus rendszert, a büntetésre berendezkedett hatóságokat, a csillagos egekben járó korrupciót és főleg a Mészáros-Garancsi-Vajna vonalakon leosztott támogatásokat és megbízásokat.

Nem olyan egyszerű nálunk sem vállalkozni, ha a magyar vállalkozók csak a fenti urak (és még lehetne sorolni, de a lista véges és meglehetősen behatárolt) alvállalkozóinak alvállalkozójaként jutnak munkához annyi pénzért, amennyiből vagy meg tudnak maradni a piacon, vagy nem. De fejlődni nem nagyon tudnak, az biztos. És akkor még nem is beszéltünk a trafikmutyi-ügyben tönkretett soktízezer vállalkozóról, a kaszinó-és játékgépüzemeltetési jogtól megfosztott további vállalkozásokról, vagy a föld nélkül maradt, ezért tönkrement egyéb vállalkozásokról. Csak a Mészáros-Vajna álompár gazdasági sikereinek oltárán elvérzett annyi vállalkozás és egyéni vállalkozó, amennyi egy egész megyét elláthatna munkával és bevétellel. Vagy több megyét. Az kevés vigaszt jelent, hogy viszont milyen szépen gyarapszik a két (meg a többi) becsületes magyar vállalkozó, a nyereségükből vígan tudnak nyaralókat vásárolni Horvátországban, vagy éppen focicsapatot, ugyancsak külföldön.

Tehát csak annyit szerettem volna megjegyezni – miközben nagyon örülök a magyar kormány nagyvonalúságának – hogy érdemes lenne a honi problémákat is kezelni, ameddig még van ember, aki itt akar élni és dolgozni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.