2017. február 26., vasárnap

NEM BARÁTI TŰZ, HANEM A KÖZISMERT EXTRÉMISTA VÉGZETT A RENDŐRNYOMOZÓVAL BŐNYBEN


ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.02.25.



Nem volt arra információ, hogy éles lőfegyvert tart az otthonában az Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozóját lelövő Győrkös István, ezért nem kérték a terrorelhárítás segítségét, továbbá nem „baráti tűz” végzett a rendőrrel – ezeket osztotta meg az Átlátszóval egy, az éppen ügyészségi vizsgálat alatt lévő ügyre rálátó belügyi forrásunk neve elhallgatását kérve. Elmondása szerint több valótlan információ jelent meg a történtekkel kapcsolatban: Győrkös ügyvédje az Indexnek például azt mondta, az ügyben még az is kiderülhet, hogy a nyomozót a kollégái lőtték le. Tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség (KNY) is úgy nyilatkozott, hogy a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok alapján nem baráti tűzben halt meg Pálvölgyi Péter nyomozó Bőnyben.

„A Terrorelhárítási Központ (TEK) egységének a helyszínre kérése nem nyomozói kompetencia. Amennyiben arról a vezetők korábban nem döntöttek és nincs hirtelen erre okot adó cselekmény, akkor nem fordulnak a terrorelhárítókhoz. A lövöldözést megelőzően egyébként a helyszínen nem volt olyan momentum, ami a TEK odahívását indokolta volna.”

Ezt hozta fel magyarázatként a forrásunk arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai miért nem kérték a TEK segítségét a házkutatáshoz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.