2017. február 23., csütörtök

NEM VAGYOK HAJLANDÓ ELHINNI, HOGY A SZERELEMBE ZUHANT, FRUSZTRÁLT CSÖRGŐSIPKA EZT TÉNYLEG ELŐADTA

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.22.


Igen, tudom, Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól, a bölcs vezér meghozta a döntést, de most nem erről lesz szó, hanem. Hatalmasan kirobbanó érdeklődés fogadta ezen a gyönyörű napon az országnak tágas házában Matolcsy Unortodox Rómeó változatlanul jegybankelnököt, akinek szellemi állapota szorosan és legalább aggasztóan idomul a szabadságharcos nemzeti bálvány mentálhigiénés jellemvonásaihoz.

2017 február 22-én Matolcsy elvtárs, Orbán jobbkeze (tűzbe tennénk – by Bődöcs Tibor), a Magyar Nemzeti Bank 2015-ös teljesítményéről számolt be a négy falnak és az extrában jelen lévő hat darab képviselőnek. Ehhez mérten pedig igen nehéz értelmezni az MNB üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitáját.

Érteni vélem a szerelembe esett unortodox zseni iránti közérdeklődés jellegének megváltozását ama produkciói után, amelyeket jegybankelnökként összehozott a tisztelt országgyűlés színe előtt, a blöff, blöff, blöff és megintcsak blöff típusú intellektuális érvrendszertől jóérzésű embernek okádhatnékja támad.

Közpénzből finanszírozott szerelmi életének, válogatott agybajainak, a csillagos eget rugdosó, dölyfös arroganciájának és általában vett csillapíhatatlan harácsolási étvágyának ismeretében nem meglepő, hogy mindent rendben talált maga körül: a jegybank körüli magyar féritél hasít, mint állat. Ebben semmi meglepő nincs, abban viszont igen, amit Matolcsy mindenféle magyarázat és konkrétum nélkül, véres összeesküvéselméletbe csomagolva előadott az unortodox gazdasági csodának minősülő Magyarország kormányának megbuktatási kísérletével kapcsolatban.

A Matolcsy által vázolt helyzet – egyben a bizonyíték arra, hogy félnótás futóbolondok ülnek mindenhol vezető pozícióban – emígy fest: egy NATO-szövetséges ország budapesti követségének segítségével meg akarták buktatni a kormányt. „Valakik” a Magyar Nemzeti Bankot akarták felhasználni, hogy bankpánikot keltsenek az országban 2015 áprilisában. A jegybank- és kormánybuktatási akció 2014 őszén indult el. (Tudtommal a kitiltási botrányon kívül semmi más nem indult el akkoriban.)

Vagyis az van – magyarázta Rómeó -, hogy a rendkívüli módon sikeres 2015-es esztendőre a brókerbotrányok árnyéka vetült. Nem, dehogy azért, mert dörzsölt gazemberek és korrupt gecik eltapsolták az emberek pénzét, hanem mert (verjen el a jegeseső, ha ez az ember tudatánál van) az MNB „brókercsalásokat leleplező tevékenysége egy sorozatba illeszkedik, egy forgatókönyvbe illeszkedik”.

Az MNB természetesen megtalálta volna a csalárd brókercégeket, mert már ott voltak a cégeknél, ott lihegtek a nyakukban, de nem mindegy, mikor. Nem mindegy, hogy január-márciusban találták meg vagy májusban. Azért találták meg 2015 elején, mert „valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára”. Nem augusztusra, vagy októberre, hanem pontfix áprilisra akarták beparáztatni a magyar ugart. De sikerült? Bizony. Négy városban, négy órát tartott. (Jaja, Gyugyó, emlékszünk, milyen volt, amikor bedőlt a Quaestor és úgy is maradt.) Sokkszerű volt az – szárnyalt tovább a gazdasági zsenialitásnak álcázott komplett elmebaj..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.