2017. február 24., péntek

NEMZETÁRULÓ-E VAGY?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.02.23.


Az úgynevezett „kormány” és „pártja” meg szennyes médiabirodalma ismét nemzetárulásról hőbörög.

Régóta nincs semmi, semmi fontos, amiben „a magyar embernek” más lehet a véleménye, mint a „kormánynak” és úgynevezett „pártjának”. Nem tetszik az olimpia? Nem tetszik a Budai Vár elzabrálása? Haragszol a demokratikus intézmények és jogrend megszállásáért, szétveréséért? Berzenkedsz a rokkantak, az elesettek, a munkanélküliek megalázása, a munkavállalói jogok csorbítása miatt? Dühít az ország kifosztása, az egészségügy lerohasztása, az oktatás szétverése, a gazdaság, a kultúra, a közigazgatás „államosítása”, azaz fideszesítése?

Hát hogyne: minden alkalmat megragadsz, hogy ráronts a nemzetre, eláruld a nemzetet – aztán csodálkozol, hogy nemzetidegennek, mindenféle bérencnek tartanak..!

A „kormány” és papagájkommandója dumája persze megint hazug: hazugság az is, hogy az olimpiai pályázat mögött bármikor is nemzeti egység állt volna. Még akkor sem, amikor a politikai pártok többsége támogatta! Mert a pártok bázisai jól érzékelhetően erősen megosztottak voltak ebben a kérdésben.

Az olimpiai pályázatot nemzeti egység támogatta – állítja most a hatalmon lévő szervezet. E nemzeti egység létéről pedig ugyanolyan alaposan győződtek meg, mint például zalaptákolmányuk támogatottságáról, az alkotmánybíróság kisajátításának vagy a hittan közoktatásba illesztésének stb. helyesléséről. A fasiszta mintára létrehozott hivatásrendek, a Nemzeti Pedagógus Kamara vagy micsoda igényléséről. Ahogy meggyőződtek arról is: a nemzet hő óhaja, hogy Orbán és társasága elzabrálja a Budai Várat… Paks 2-t is a nemzeti egység kényszerítette Orbánékra! No és nemzeti egység követeli az országot vadul elfoglaló fák radikális megritkítását is.

A „nemzeti egység” kívánsága, hogy a hatalom birtokosai unortodox kormánypárti – uszító, rasszista stb. – médiabirodalmat tartsanak fenn, közpénzből. Meg az is, hogy – ugyancsak közpénzből – kisajátítsák a közmédiát.

Nemzeti egység van abban az alapvető dologban is, hogy a magyarsághoz tartozás korai jele a csecsemő fenekén látható piros pötty. Matolcsy eme zseniális felismerésének általános, mondom: „nemzeti” elfogadottságát az a tény fejezi ki, megkérdőjelezhetetlenül, hogy az említett úr ma is az MNB elnöke, és munkálkodhat egyebek között közpénzek közpénz jellegének megszüntetésén, ugyancsak egységes nemzeti támogatottsággal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.