2017. február 19., vasárnap

ORBÁN ÉS A KOMPROMAT-KORMÁNY, NO MEG A MAFFIA PÁRT

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.02.18.



Az orosz The Insider után az Átlátszó is két ütős cikket szánt Orbán Viktor és Pintér Sándor orosz kapcsolatainak. Aki nem biciklibelsőben élt az elmúlt 7 évben, annak lehet valami fogalma arról, hogy miért nem reagált ezekre a súlyos írásokra Orbán és Pintér, de én le is merem írni: azért nem tagadtak és pereltek, mert a kompromatos vádaknak minden jel szerint lehet alapja. 

Talán sokan emlékeznek a Gulyás Mártonék által működtetett slejm - a torkon ragadtpolitika című youtube-csatorna 2016 novemberében közzétett "Pintér Sándor - a Csendes Don" című videóra, amely Orbán örökös belügyminiszterének karrierjét mutatta be, ugyanis - ahogy fogalmaztak - Pintér megkerülhetetlenül fontos figurája a magyar közéletnek: nem csak az Orbán kormányokban vállalt, örökös belügyminisztersége, hanem a rendszerváltás előttre visszanyúló rendvédelmi pozíciói miatt is. És valóban.

Nem csak Gulyásék bátor videóját érdemes megnézni, hanem érdemes elolvasni az Átlátszó "Jürgen Roth: Pintér Sándor titka" és az "Orbán Viktor, a német bombagyáros és az orosz maffiafőnök – változatok egy kompromatra" című cikkeit is.

Csak egy hazai példát citálok ide arra, hogy az Átlátszó által idézett The Insider cikk, Jürgen Roth könyv és ORF riportnak vannak itthon is publikált gyökerei, ugyanis a Vastagbőr Blog 2011-ben hozta le Sándor "Papa" István nyugalmazott rendőr alezredes tanúvallomását, ami igen izgalmas olvasmány lehet minden közügyek után érdeklődő, felelős állampolgárnak.

Sándor István az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatóságának főnyomozója volt. 1989-1990-ben a rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatának egyik alapítója volt, később az Országos Rendőr-főkapitányság kábítószer-felderítési osztályának csoportvezetője. 1999-ben felajánlotta segítségét az olajügyeket vizsgáló, Pallag László által vezetett parlamenti bizottságnak, de a 2000 október 28-i meghallgatása előtt egy nappal őrizetbe vették hivatali visszaélés és vesztegetés alapos gyanújával. Ez nem jött be, mivel a bizottság 2000 november 7-én a Fővárosi Ügyészség Nyomozóhivatalának épületében meghallgatta. Íme egy részlet a Vastagbőr Blogon közzétett tanúvallomásából:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.