2017. február 3., péntek

ORBÁN VIKTOR AZT ÜZENTE: ELFOGYOTT A KÉKFESTÉKE

 SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.02.03.


A kormányzati sikerpropaganda újabb hulláma készül letarolni bennünket, úgyhogy fel kell kötnünk a gatyát, ha világosan akarjuk látni az ország valós állapotát. Mivel alig több mint egy év van hátra a parlamenti választásokig, a kormánynak már csak egy célja lehet: sikerként bemutatni azt, ami kudarc volt az elmúlt három évben. Mivel a felmérésekben jól áll a kormánypárt, ám a statisztikák egyúttal erősödő kormányváltó hangulatot is regisztráltak, olyan elsöprő erejű propaganda várható a következő hónapokban, amely még a kvótanépszavazás előtti intenzitást is meghaladja majd.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda nettó 2 milliárd forintért újabb kormányzati propagandaplakátokat rendelt a New Land Media Reklám Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-től, amely - mily meglepő – már korábban is bővelkedett kormányzati megbízásokban. A december 15-ig szóló feladat „az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása” lesz.

Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy ismét kékbe öltözik az ország Kisterenyétől Alsómocsoládig. Az SZDSZ-től lenyúlt tengerkék alapú plakátokon persze az adófizetők pénzén hirdeti majd a kormány magáról, hogy jól végzi a dolgát, és ha valakinek mégis kormányváltáson járna az esze, az gondolkozzon csak el azon, milyen jól mehet egy országnak, ha önreklámra minden negyedévben el tud költeni több milliárd forintot.

Mert ugye jól ismert tétel, hogy a politikát is úgy kell eladni, mint a mosóport. A reklám rábeszélő ereje egy dolog, a másik meg az a tudat, hogyha egy cégnek van pénze reklámra, akkor biztos, hogy erős gazdasági alapokkal rendelkezik. Mivel az ellenzéknek alig van pénze reklámra, ezért a nagy kékség, amely beteríti a magyar tájat, mindig arra fogja emlékeztetni a keményen szemlélődő magyar polgárt, hogy csak egy legény van talpon a vidéken, és azt Orbán Viktornak hívják. Ez a mítosz omlana össze, ha a regnáló miniszterelnök leülne vitázni a kihívóival...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.