2017. március 5., vasárnap

CSINÁLD MAGAD - BARKÁCSKÉSZLET KEZDŐ DIKTÁTOROKNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.03.05.


Csináld magad – barkácskészlet kezdő diktátoroknak. A készlet tartalma:

1. doboz

Újrahasznosításra nem alkalmas áru (a csomag kötelező eleme): Sérült, fogyatékkal született gyermekek. Az ilyen gyermeket nevelő családok. Sérült, fogyatékkal élő felnőttek és családjaik. Munkára már nem alkalmas rokkantak, betegek. Az ő családtagjaik. Békemenetre és szavazásra nem alkalmas idős emberek (például valamely okból kialakult demencia).

2. doboz

Megmunkálásra váró termék: Fiatal felnőtt, aki nem köteleződött el egy pártnak sem, mert nem is érti a politikát és mert csak a családjának szeretne biztonságot teremteni. Mélyszegénységben élő, egy kiló krumpliért megvásárolható szavazók (négyévente egyszeri beruházás). Nők, 50 éves kor felett, túl a szülőképes koron. Minimálbérből élők. Közmunkások. Bizonytalan szavazók. Kisnyugdíjasok.

3. doboz

Hasznos cikkek: Könnyen és jól fanatizálható polgárok. Választókorú, könnyedén aktiválható robotok. Bármit és annak az ellenkezőjét is kérdezés nélkül benyelő, saját fejjel gondolkodni nem képes, jellemzően egy személyhez szerelmesen ragaszkodó polgárok. Az egzisztenciális létükben könnyedén fenyegethető és ezzel jól zsarolható középkorúak. Anyagi hasznot remélő önkéntesek.

4. doboz

Szükséges eszközök: Vakbuzgó, meggyőzhetetlen hívek. Írni-olvasni többé-kevésbé tudó internet-harcosok. Az ellenséges területen bevethető tüntetők, tábla-, transzparens-, molinó- és hangosbeszélő hurcolók. A vezér védelmében a tulajdon gyermekeinek, unokáinak is nekitámadó fanatikusok. A korlátozott gondolkodási képességük miatt észérvekkel, tényekkel meggyőzhetetlen rajongók.

5. doboz

Nélkülözhetetlen kellékek: Bármilyen erkölcsi tartás és lelkiismeret nélkül parancsot teljesítő közkatonák. Gondolkodás és ellenvetés nélkül minden utasítást teljesítő hivatalnokok. Egzisztenciális okokból, vagy a hivatali előmenetel érdekében a mindenkori kormány mindenkori érdekeit szolgálni kész középvezetők. Utasításra bármit képviselni hajlandó, a politikában pénzt szimatoló megélhetési munkavállalók. Olyan fiatalok, akik eléggé ambiciózusak ahhoz, hogy átgázoljanak bárkin és eléggé korlátoltak ahhoz, hogy ezt ne a saját elveik mentén tegyék, hanem a már meglévő hatalmi hierarchiába akarjanak betagozódni...

6. doboz

Kisegítő eszközök: Az utasításoknak mindenben engedelmeskedő sajtómunkások. Bárkit, bármikor, bármilyen eszközzel lejáratni kész médiapatkányok, az aktuális hatalmi elit igényeit leső és azt mindenkor maximálisan kielégítő közszereplők, írók, költők, zenészek, tudósok, színészek, rendezők és egyéb, közepes tehetségű életművészek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.