2017. március 27., hétfő

EGYÁLTALÁN NEM ÉRDEKEL, HOGY MÁSHOL IS VANNAK ILYEN SÖTÉT BARMOK


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.03.26.


...Hát akkor mondom, mi van. Én ezekkel a verőlegény-fekete pólóba öltözött, artikulálatlanul fröcsögő, primitív, gyűlölködő emberszerű lényekkel semmilyen közösséget nem tudok/nem akarok vállalni. Aki úgy gondolja, hogy a buzizás és a kötelező románozás a nagyszerű nemzeti érzés kifejeződése, az bármilyen aljasságra képes. Aki azzal mentegeti ezeket a tahókat, hogy ez egy általános jelenség, hogy a homfób és irredenta, minden irányba mocskolódó ordítozás a magyar nemzet képviseletének magától értetődő formája, az együvé tartozás non plus ultrája (hogy ilyen nagyon viccesen fogalmazzak), az elmehet nyugodtan a sunyiba.

Mivel a szurkolók nem valaki ellen állnak ki, hanem valami mellett ordas hazugságot a fenti képsorok egyértelműen cáfolják, fel kell tennem a kérdést: hogyan lehet úgy éltetni és körberajongani a magyar válogatottat, hogy az ellenfél legjobb/a világ egyik legjobb játékosát buzizzuk, miközben egy harmadik országot köpködünk és gyalázunk? Igen, a románoknak is megvannak a maguk legalja söpredékei, akik például magyar zászlót égetnek és random román-magyar futballmeccsen a romániai magyarok Romániából való kisöpréséről üvöltöznek, de ez felment bárkit a tahóság alól?

Legyünk hálásak ezeknek a mélymagyaroknak, hogy nem fetrengtek merevrészegen lisszaboni közparkokban és nem óbégattak városi szökőkútakba áztatott fejjel? És megint ne kezdjünk semmit ezzel az ordenáré, gyilkos sötétséggel? Ha a túlzott alkoholfogyasztásból fakadó igénytelen megjelenés rossz fényt vet az egész magyar szurkolói közösségre, akkor ez a minden kritikán aluli hőbörgés milyen fényt vet azokra a magyarokra, akik ugyanúgy szeretik a focit, ugyanúgy szurkolnak a nemzeti tizenegynek, de a gyomruk felfordul ettől az ócska gyűlölködéstől? Akik egyébként – hogy félreértés ne essék – minden magyar sikernek ugyanúgy szívből örülnek, mint azok, akik Cristiano Ronaldo vélt, de semmivel össze nem függő szexuális irányultságának pellengérre állításával bizonygatják nemzeti elköteleződésüket. Azokat hogyan képviselheti ez a bebaszva ajvékoló csürhe?

Pont nem érdekel, hogy máshol is vannak ilyen sötét barmok, és ne legyen már érv, hogy a szurkolói keménymag máshol is ezen a szellemi színvonalon áll. És ha ez esetleg mégis érv lehet, ha a primitívségi világbajnokság selejtezőjének B-csoportját dicsőség toronymagasan vezetni, de legalábbis elvárható, hogy ne nagyon maradjunk le a vélt átlagtól, akkor ne jöjjön már a kedvenc udvari-birodalmi sportújság tetszőleges riportere elmagyarázni, hogy ezek az emberek ott, több ezer kilométerre a hazájuktól a nemzetüket képviselik.

Nem, ezek saját butaságukon kívül semmi mást nem képviselnek, és külön szégyen, hogy a Fehér Miklós nevével ellátott transzparens mögül állították ki magukról a fent látható gyomorforgató bizonyítványt. Senki nem mondta, hogy ez a műfaj a néma csendről és az eltartott kisujjakról szól, de ez a homofób, idegenellenes, a napi kormányzati politika mocskát felbüfögő nacionalista salak taszító és elutasítandó. Egy portugál meccs előtti szar románozásnak és egy sokak számára valószínűleg ellenszenves, de mindenhonnan nézve világklasszis futballista homoszexuálozásának reményeim szerint semmi köze nem lehet a magyarsághoz és a magyarságtudathoz. Vagy ha van köze hozzá, akkor köszönöm, én inkább nem kérek belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.