2017. március 27., hétfő

PUTYIN ÉS DONALD TRUMP KÖZÖTT ORBÁN VIKTOR KÖZVETÍTŐ SZEREPET TÖLTHET BE - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Csernyánszky Judit
2017.03.27.


Angela Merkel bízik abban, hogy az Európai Unió és az olyan tagállamok – mint Lengyelország és Magyarország – közti feszültség párbeszéd útján kezelhető lesz, éppen ezért pénzügyi szankciókkal fenyegetni őket a jelen pillanatban nem aktuális – nyilatkozta a német kancellár az ARD német közszolgálati televíziónak adott interjúban.

Ugyanakkor nem zárta ki ennek a jövőbeni lehetőségét sem. Mert úgy fogalmazott, „ebben az interjúban nem szeretném ezt a fenyegetést kifejteni, ugyanakkor szeretném látni, hogy a jogállam Európában úgy érvényesül, ahogy az elvárható minden tagállamtól” – idézte őt többek között a Politico brüsszeli kiadása is.

Magyarország a legelszántabb híve egy közös európai hadseregnek – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak. „Az európai védelmi rendszer részeként szükségünk van a transzatlanti struktúrák megerősítésére. A nemzetközi katonai egység mellett megmarad a tagállamok közti biztonsági együttműködés. Beszélt Oroszországról, amely szerinte nem jelent biztonsági fenyegetést, ugyanakkor megérti, ha a szövetségek erről mást gondolnak. És épp ezért igyekszik segíteni a magyar kormány őket abban, hogy ezt megértsék, erről maguk is meggyőződhessenek. Bízik abban is, hogy Trump elnök sikeres alkut tud kötni Oroszországgal. Hozzátette, amikor Kelet és Nyugat vitatkozik, mindig mi húzzuk a rövidebbet.

Az amerikai Fortune magazin is részletesen foglalkozik a Heineken vörös csillagának, mint a totalitárius rendszer szimbólumának a betiltásával. Számos hírforrást is idéz a történet ismertetésekor, amit a Heineken álláspontjának kiemelésével zár, miszerint senki ne próbáljon politikai tartalmat /jelentést adni a vörös csillagnak, mert az kezdettől fogva nem létezik.

Az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási rendszer megreformálásának kísérlete elbukott, ami Trump országvezetési kompetenciáját kérdőjelezi meg, többek között azért is, mert rossz tanácsadókkal veszi körbe magát – erről ír a New York Times, ami a lapszemlénk számára Gorka Sebestyén említése miatt érdekes. Karl Pfeifert, osztrák magyar szakértőt is idézve a lap megjegyzi, hogy rasszista és a antiszemita párttal való múltbeli kapcsolatai, valamint a Vitézi Rendnek tett esküje miatt sem kaphatta volna meg az amerikai állampolgárságot Gorka...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.