2017. március 27., hétfő

FOG EZ MENNI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.03.26.


Fog ez menni.
Mármint Orbánék Nagy Masírozása a levesbe.
Persze nem holnap, erre ne is számítson senki, hiszen a hatalom bebetonozásánál a mixer mellett ott dolgoznak a hatalom és az ellenzék emberei is, kart karba öltve, szorgalmasan.
A hatalom - ideig-óráig nem is alaptalanul - azt gondolja, hogy propagandával és félelemmel fenntartható a rendszer.
Ők tudják, hogy korunkban a politika már nem a lehetséges művészete, mint Bismarck korában volt, hanem a lehetséges elhitetésének művészete - a kommunikáció művészete.
Merthogy korunk a kommunikációs forradalom kora, melyben az olyan süketelések, mint a fülkeforradalom, csak eszközei egy kommunikációs offenzívának.
Tetszik-nem tetszik, be kell ismerni, hogy ezt a helyzetet Orbán felismerte és azonnal alkalmazkodott is hozzá, míg az ellenzéki pártok szokott sznobizmusukkal lebecsülték jelentőségét, és nem törődtek vele.
Hadd Gyurcsányozzak már egyet én is - ezért kétségkívül Gyurcsány a hibás, és ezerszer inkább oka ezzel a demokratikus oldal mai helyzetének, mint száz kurvaországgal, meg ezer terroristákkal turbózott arab focicsapattal, meg az öregecskedő menyecskékkel...
Természetesen nem lehet mindent egyedül az ő nyakába varrni, hiszen kell, hogy legyenek körülötte messziről értelmesnek tűnő tanácsadók, de úgy tűnik, vagy nem adtak értelmes tanácsokat, vagy Gyurcsány - majd Bajnai, merthogy ő is kanalazza csak ki részét a szarból - nem fogadta meg azokat.

Így alakulhatott ki az a helyzet, mint a Bud Spencer filmekben, hogy a tábortűz mellett alvó cowboyok pisztolyait ellopták, majd aztán, mikor arra ébredtek, hogy fejenként ötszázszor seggberúgták őket, akkor hiába kapkodtak a combjukhoz, nem volt mivel lőni.
Ilyenkor hiába tud a cowboy célozni, hiába gyors a keze, mint Vezérünknek, mikor Anikó asszony új napszemüvegre vágyik, az eredmény nulla, legfeljebb kaphatnak további száz seggberúgást.
Azt is csak azért, mert ez bohóctréfa.
Ha ez tragédia lenne lenne, akkor a cowboyok már egytől-egyig halottak lennének.
Így is csak az a szerencséjük, hogy a cirkusz tulajdonosai nem szeretik a vér látványát a manézsban...
Ennek dacára a hatalom elégedetten dől hátra székében, hiszen alig-alig kell ijesztgetnie szeretett népét - ijedezik az magától, éppen eléggé.
De ha nem, hát a Verebes-féle igazlátók tesznek róla, hogy ijedezzenek, hiszen elmondják, hogy maguk is olyan ijedtek, hogy egy zabszemet gőzkalapáccsal se lehetne beleverni a fenekükbe.
Ha a libák hallgatnának a jó szóra, a disznóknak gyöngyélete lenne, hiszen szóba se kerülhetne a "sok lúd disznót győz" nagy igazsága...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.