2017. március 18., szombat

HA ESETLEG A MI CSESZTETÉSÜNK MELLETT MARAD IDŐ ERRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.03.18.


Hogyan függ össze a Fidesz egészségpolitikája – jól van, de ez a neve -, Széles Gábor gravitációszakértő és propagandaterjesztő, Nógrádi György migránslátó legújabb blődlije, két kazah orvos, egy csomó gusztustalan féreg és a KDNP? Mondom.

Olvasom a Publicus Intézet jelentését, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített. A felmérés reprezentatív, a végeredmény: tíz megkérdezettből hét szerint pocsék az állami egészségügy állapota. Százból 66 ember szerint az utóbbi években sokat romlott a helyzet. Tíz megkérdezettből hat szerint a kormány felelős a kialakult állapotokért, és kétharmad akár vizitdíjat is hajlandó lenne fizetni, ha javulna az egészségügy állapota.

Tudjuk ugyan, hogy a Fidesz kétharmaddal győz mindenhol, ahol csak elindul (kivéve jövőre, mert akkor négyharmados fölény várható), de ez – bárhonnan nézem is – azt jelenti, hogy még azok szerint is a kormánypárt sáros az egészségügy lerohasztásában, akik egyébként fel-alá masíroznak a békemeneten. Van azért bontás is, íme: az összes vizsgált társadalmi csoport elégedetlen az egészségügyi rendszerben tapasztalt állapotokkal, leginkább a bizonytalan szavazók (78 százalék), és a 30-44 év közöttiek (79 százalék) – legkevésbé a Fidesz szavazók (49 százalék). Tehát még a kormányhívek fele szerint sem annyira hejehuja és dínomdánom. ITT a teljes elemzés, ha valakit érdekel.

Miközben a Publicus elemzését bogarásztam, felugrott egy értesítés (soha nem fogom tudni meghálálni Zuckerbergnek azt a sok remek újítást, amivel naponta keseríti az életemet), hogy a Magyarországon világhírű feltaláló és üzletember megint feltolt valamit a közösségi oldalára. Meggondolatlanul rákattintottam, hátha megint megerőszakoltak valakit a rohadt migránsok. Mert Széles Gábor ilyeneket szeret megosztani, lehetőleg orosz kamuhír-portálok bevonásával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.