2017. március 19., vasárnap

MEG FOG DÖBBENNI! ENNYI PÉNZT KAPNAK AZ EGYHÁZAK AZ ÁLLAMTÓL

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Sztárklikk/Napi.hu
2017.03.19.


A legtöbb forrást, 8,8 milliárd forintot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kapta: a legnagyobb hazai egyház egyedül többet kapott a támogatások felénél. A reformátusok 2,2 milliárd, az evangélikus 1 milliárd forinthoz jutottak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közzétette a februári támogatási szerződéseinek összesítését.

Az Emmi összesen 14,27 milliárd forint támogatást osztott szét februárban a hazai felekezetek és egyházak között. Az egyházi törvény alapján ebben az összegben benne vannak a múlt hónapban kiutalt személyi jövedelemadó (szja) támogatások, azok kiegészítései és az alapműködési keretösszeg is. De a tárca fizeti ki azokat a tételeket is, amelyek az államosított, de vissza nem szolgáltatott egyházi ingatlanok után járnak.

A nemrég közzétett táblázat szerint az előző hónapban folyósított támogatások közül a történelmi egyházak kapták a legtöbbet: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2,7 milliárd forinthoz jutott az egykori ingatlanvagyona után, míg 5,92 milliárdhoz alaptámogatásként - írja a Napi.hu.

A második legtöbb forráshoz a Magyarországi Református Egyház jutott, mintegy 2,93 milliárd forintot kaptak.

A képzeletbeli dobogóra a Magyarországi Evangélikus Egyház került fel, hozzájuk 1,01 milliárd forint jutott a különböző jogcímeken...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.