2017. március 17., péntek

HÁROM ÉVE KÖTÖTT STRATÉGIAI MEGÁLLAPODÁST A KORMÁNY A HEINEKENNEL, AKKOR MÉG NEM VOLT GOND A LOGÓVAL

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: zero
2017.03.17.


Romániában beperelte a holland Heineken a “székely” Igazi Csíki Sört, mivel a Heineken által forgalmazott Ciuc (magyarul Csík) védjegyoltalmát veszélyezteti az Igazi Csíki Sör. A bíróság a Heineken javára döntött, és ettől sokan megbolondultak Magyarországon.

Kevés érdektelenebb dolgot tudok 2017-ben idáig elképzelni, mint egy külföldi országban történő pert két nem magyarországi cég között, de a Jobbiktól a Fideszen át a KDNP-ig mindenki rárepült a témára, hiszen benne van minden, ami nekik kapóra jön: “gonosz multi” (majdnem Brüsszel, sajnos ez most holland), “székely cég”, “még gonoszabb román bíróság”, “Dávid a Góliát ellen”.

Nem került bele a mainstream agymenésbe, de az Átlátszó már 2015-ben megírta, hogy “ha megvizsgáljuk a Csíki Sör Manufaktúrát működtető S.C. Lixid Project S.R.L. tulajdonosi struktúráját, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a hivatalos adatok csak részben egyeznek Lénárd András azon állításával, miszerint a manufaktúra „helyi többségi tulajdonban áll”. A csíkszentsimoni cégnek, akárcsak a Heinekennek, holland tulajdonosa van.”

A kormányt és Lázár Jánost annyira elragadta az őrület, hogy csuklóból írtak egy Lex Heinekent. Erről az Így írnánk mi számolt be részletesen:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.