2017. március 20., hétfő

HÁROM JAVASLAT, HOGY ELTŰNJENEK AZ IDIÓTÁK A MAGYAR UTAKRÓL

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Hakapeszi Miki
2017.03.19.


Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a következő.



Az autósok kábé háromnegyede normálisan vezet. Kisebb szabálysértések persze náluk is vannak, belecsúsznak a pirosba, kis távolságon basznak bekapcsolni az övet, ilyesmi. De nem tőlük kell tartani. A negyed viszont vagy túl lassú, vagy túl gyors, vagy agresszív. A legtaplóbb típusokat egy éve már összeszedtük, most csak a legveszélyesebbek, a legproblémásabbak. Vannak a részegen, vagy narkózva vezetők, a gyorshajtók, az összevissza cikázók, a kézből telefonálva vezetők, valamint a középső és belső sávban szüttyögők. Sokan ezek közül többet is sikerrel űznek.

Mi erre a reakció a szervek részéről? Egy kurva drága trafirendszer, ami állítólag mindent lát, ami alapján büntetni lehetne azt is, aki telefonál, meg nincs bekötve. Ehhez képest lapítanak mint szar a fűben, amikor megkérdezték, mennyi büntit szedtek be gyorshajtáson túl, azt mondták, azt bonyolult lenne kiszámolni. Magyarul szartak bele, semmit, baleset meg tavaly is több lett, mint tavalyelőtt. Marad a bokor mögöttről fotózás, direkt kinn felejtett 30-as táblánál 45-tel száguldók levadászása, a veszélytelenek agyonbüntetése.

Tényleg nem értem, mi akadálya van kiszűrni az idiótákat és a közveszélyeseket. Óriási társadalmi támogatottsága lenne, mert sokan félnek. Igen, bármikor beléd jöhet egy állat 130-cal hátulról, vagy egy cikázó oldalról. Köztudott, hogy gyorsulási versenypályaként használják a Szentendrei utat, meg még az Andrássyt is, amire nulla a rendőrségi reakció.

Pedig nem olyan bonyolult az, amit tenni kellene. Általában nem vagyok híve a szigorú büntetéseknek, de a közlekedésben most csak ez segítene, kiegészítve az odafigyeléssel és a kontroll áthelyezésével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.