2017. március 27., hétfő

KEZDŐDIK AZ ÚJABB ÖSSZNÉPI ÁTVERŐSHOW - INDUL A NEMZETI KONZULTÁCIÓ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.03.26.



Jövő héten jelentősen feljebb csavarja az eddigieknél is a kormány a nemzeti átverés potméterét. A hablaty-kormányzás csimborasszója: indul az újabb konzultáció – az áldemokrácia fügefalevele egy autokrata rezsim antidemokratikus akcióira.

A nemzeti konzultációnak csúfolt papírpazarlás biztos jele annak, hogy a kormány végre kitalálta, miként lehetetlenítse el a neki nem tetsző civil szervezeteket.

De ne szaladjunk ennyire előre. A kérdéseket még nem ismerjük, bár a „Ki a példaképed? Miért épp Lenin?” logika mentén nem nehéz megtippelni azokat...


...Azt is tudjuk, hogy három fő csapásiránya lesz a konzultációnak:

1, menekültek (lásd még: határvédelem),
2, Brüsszel (lásd még: az új Moszkva),
3, civilek.

Az elsőről korábban már írtunk: százmilliárdok és komoly kampány kell ám ahhoz, hogy megállítsunk, deportáljunk, üssünk-verjünk a déli határszakaszon átlagosan napi egy menekültet. Nagyobb a veszély, mint valaha! Ha nem vagyunk éberek, tán meg is duplázódik e hatalmas szám és akkor bizony csak pislogunk.

A másodikra sem érdemes túlságosan sok szót vesztegetni. Mert ugye Brüsszel, a gaz, el akarja vonni a magyar kormánytól a jogot, hogy olyan adót vessen ki, amilyet csak akar – mondja a magyar kormány. Nem, semmi ilyet nem tervezünk, ahogy eddig, úgy eztán is nemzeti hatáskörben marad az adóztatás – mondja Brüsszel. Az ügy akár itt véget is érhetne, ha Orbán láncos kutyája nem folytatná: Brüsszel taktikázik, az adóügyi biztos hazudik. Te pedig, Szilárd, legalább olyan okos vagy, mint amilyen szép.

A harmadik témakör a – Németh Szilárdnak már csak per Gyuri bácsi által pénzelt – civil szervezetek, amelyek már nem is civilek, hanem lobbisták, akik erősebbek egy gyengébb kormánynál, és ami kijön a szájukon, az „hablaty, hamuka, duma, hazugság.” Arany szavak ezek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.