2017. március 10., péntek

MAGYARORSZÁG: 0 A KÖBÖN

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.03.10.


Az ipari forradalom 4.0 olyan problémákat vet fel, amelyek megoldására ma senki sincs felkészülve. Főleg az Orbán vezette Magyarorság nincs.

Magyarország gyorsuló sebességgel távolodik a normális világtól. Azoktól a társadalmaktól, ahol – a való világ brutalitása és primitívsége mellett – nyomokban még fellelhetőek azok az humánus értékek, amelyeket nem is olyan régen a magyar társadalomban is terjeszteni, népszerűsíteni volt divat a művészek, újságírók, politikusok és megannyi egyszerű ember közreműködésével a 21. századi elektronikus média lehetőségeinek felhasználásával.

Hogy ne legyek ennyire általános, azokról a közszolgálati médiákról beszélek, amelyek tucatjai népszerűsítik – na nem a magyar nyelvterületen, mert ott nem – a humánumot, a szolidaritást, és olyan nem napi problémákat tárgyalnak, amelyek megoldására már a közeli évtizedekben hatalmas politikai, gazdasági és társadalmi erőforrásokat kellene mozgósítani, éspedig nem csak azokban a szerencsés országokban, ahol ezekről legalább intellektuális erő van beszélni, de azokban a szerencsétlenekben is, ahol még csak fel sem vetik ezeket a kérdéseket, még csak meg sem tudják fogalmazni a megoldásra váró problémákat, – mi több – nagy erőket mozgósítanak azért, hogy elnyomjanak minden olyan kezdeményezést, gondolatot és eszmét, amely nem hátra, hanem előre tekint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.