2017. március 8., szerda

NŐK, FÉRFIAK, EMBEREK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.03.07.


Nyolcvan éves Valentyína Tyereskova.
Ha valaki ma Magyarországon a nevet említi, akkor az emberek többségének az ötvenhét Orbán portrét alkotó Nagy Kriszta Tereskova jut eszébe, és már csak kevesen említenénk az első női űrhajóst, aki 1963-ban, a nők közül elsőként járta meg a világűrt, elsőként vezette manuálisan a Vosztok űrhajót.
Megjelenése a kozmoszban mindennél többet mondott el a női egyenjogúságról, melynek ugyanolyan szimbolikus alakja ő, mint az első Nobel-díjas nő, Marie Curie Sklodowska, vagy a neves női politikusok közül Golda Meir, Indira Ghandi vagy Angela Merkel.
Az elmúlt száz évben nagyot lépett előre a női egyenjogúság terén a világ, miközben a haladással párhuzamosan napi szinten lehetünk tanúi a középkori gondolkodásnak, a nőkkel szembeni erőszaknak, a maradiságnak.
Büszkék lehetünk, hazánk e téren is előkelő helyet tölt be, a regnáló hatalom ugyanúgy tart díszpuncit, mint díszcigányt, egyébként meg a nő helye a jól bejáratott Kinder-Kirche-Küche háromszögben van.
Gondolom, miután lejárt a polkorrekt beszéd, a mindenféle emberi jogi, szépelgő handabanda ideje, ennek Nagyurunk hamarosan hangot is ad, és Anikó asszony darabideig ugyanúgy napszemüvegben közlekedik majd, mint hajdan Sophia Loren...

Nők, lányok, asszonyok, anyák, kismamák, főnökök és beosztottak, templomjárók és cábár, ordas kurvák, filmszínésznők, művészek, celebek, minden pillanatban a családjukért élők és kopott mucusok - de rettenetes is lenne nélkületek az élet!
A férfiak olyan kiszolgáltatottak nektek, mint kisliba a héjának, hiába handabandázunk és óbégatunk, az utolsó szót valahogy mindig ti szoktátok kimondani.
Vagy ha nem, akkor az már nem egy normális társadalom, nem egy normális kapcsolat, nem egy normális család.
Talán így is van ez jól, hiszen mivel lehetne egyébként kompenzálni egy adrenalinfüggő, agresszív és ostoba férfitársadalom melléfogásait, ha nem a ti kompromisszumkészségetekkel, pragmatizmusotokkal, praktikus gondolkodásotokkal, lényeglátásotokkal?
Nagy vesztesége ennek az országnak, hogy kevés a női vezető, pedig vezetésre alkalmas sok van közöttetek, de valamiért nehéz kilépni a fallokrata társadalmi elvárások keretei közül.
Még ti sem vagytok képesek elfogadni
 legjobbjaitokat vezetőnek, inkább kerestek egy tenyeres-talpas, ostoba férfit, mint elfogadnátok a tehetséges nőt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.