2017. március 24., péntek

TAVASZI SALÁTA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.03.23.


A legfrissebb zöldségekből készült, fogyasszátok egészséggel...

A Versenyhivatal rajtaütött a booking.com szállásfoglaló portál magyarországi központján, merthogy az - állítólag - lehetővé tette, hogy a hotelek, szállásadók egyeztessék az áraikat, ezzel korlátozva a szabad versenyt.
A NAV az Airbnb körül kotorászott, ez is szállásfoglaló portál a javából.
A sumák szállásadók ellen kíván fellépni az adóhatóság, míg a szállodások azt követelik, hogy a közösségi szálláshelyekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a hotelekre.
Az Airbnb-n keresztül foglalt szálláshelyek száma az elmúlt öt évben a hatszorosára nőtt, míg a szállodáké csak a négyszeresére.
Miután a médiacézár egyben hotelcsászár is, így érthető az utóbbi időkben megnőtt állami érdeklődés az idegenforgalom iránt, lesz itt üveghíd meg űrközpont, üzleti ellenlábas porba tiporva, szilárdan fog állni saját lábán a neves hotelszakasszony, apuka besegít...
A közösségi szálláshelyek ötlete az volt, hogy ha elmegyünk valahova, akkor olcsóbb egy magánlakást bérelni, mint hotelba menni, ezt a kispénzű embereknek találták ki.
A szervezett lebonyolítással tették széles körben elérhetővé, praktikussá.
Most meg a szállodások azt követelik, hogy Julcsa a kiadott lakásában lángmentesített függönyt akasszon az ablakra.
Az állam meg mindenáron szabályozni akar, mert képtelen elviselni, hogy polgárai nélküle szervezzék életüket, a tetejébe ne tuszkoljanak feneketlen zsebébe kis pénzt.

A Tesco meg befejezi a Heineken forgalmazását, merthogy kapcsolt árúként a kommunizmust is eladná a gyanútlan, ám a minőségi sört kedvelő polgároknak.
Idáig legfeljebb Vajnai Attilát vegzálták, meg a jelkép ürügyén boldogan relativizálgattak a nácizmussal kapcsolatban, de a strasbourgi emberi jogi bíróság döntése óta már Vajnaival sem kínlódnak, jóllehet a bíróság döntését, melyet nemzetközi egyezménnyel magunkra nézve kötelezőnek fogadtunk el, szeretett kormányunk nem fogadja el.
Sajátos jogértelmezés.
Most viszont belegázoltak a minőségi sörök kedvelőinek lelkivilágába, pedig tudhatnák, hogy már a sajtospogi árának felemelése is mivel járt '89-ben...
Viszont megtudhattuk, hogy a Nemzeti Intelligencia képviselője, Németh Szilárd nem iszik ebből a zavaros löttyből, melyet vörös csillag díszít, neki Igazi Csíki Sör kell, márpedig annak nekiment a Heineken, de most megtanulhassa a rohattmigránsmultija, hogy senki nem bánthassa büntetlenül a magyart!
Igaz, hogy az ominózus sörmárkát megvette a rohadt multi, de ettől még fertelmes amit művelt, és akkor még ez a vörös csillag is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.