2017. március 31., péntek

VIGASZTALJON MINDENKIT A TUDAT, HOGY AZÉRT VAN PÁR GÁZSZERELŐ, MŰKÖRMÖS ÉS POLITIKUS, AKI GENERÁCIÓKRA ELŐRE BEBIZTOSÍTOTTA A CSALÁD ANYAGI JÓLÉTÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.03.30.


Most, hogy száguldunk, fejlődünk, mi vagyunk a motorja, valamint a laposeleme is az egész Uniónak, Európának és lényegében a teljes univerzumnak, megjött az értesítés a temetésről. A KPMG és a GKI készített az uniós pénzek 2007 és 2013 közötti felhasználásáról egy igen részletes, 526 oldalas elemzést. Nem mondom, hogy részleteiben is képbe helyeztem magam, de amit átfutottam, attól is megfájdult a fejem. A teljes elemzés ITT tölthető le.

Nem akarok senkit hosszasan zsibbasztani a részletekkel és nem is hiszem, hogy laikus számára könnyedén emészthető az anyag, de azért néhány elemét érdemes kiemelni, mielőtt megrendeljük a koszorút. Ami már biztos és a tanulmány is kiemeli: elég nagy szarban vagyunk. De oda se neki, mert 2013 óta még sokat romlott a helyzet, csak azt még most nem látjuk. Nem baj, hamarosan érezzük majd a bőrünkön, bár aki képes kihúzni a fejét a nemzeti érzület narancsködéből, az már eddig is érezte.

Az uniós felzárkóztatási alapból 2013-ig lehívott 14 000 milliárd forint (szerintem sincs ennyi pénz a világon sem, de állítólag mégis) gyakorlatilag arra volt elég, hogy ne dögöljünk halomra. Pontosabban nem is jó kifejezés, mert nem arra volt elég, hanem arra használta az ország. A Gyurcsány-kormány éppen úgy (bár a diagramokat elnézve a brutális zuhanás – a gazdasági válság ellenére is – többnyire Orbánék érdeme), mint az unortodox gazdasági zsenikkel túlzsúfolt Orbán-kormány. A támogatás nélkül a túlzottdeficit-eljárás alól nem szabadultunk volna, gazdasági növekedésről nem, de gazdasági visszaesésről bőven beszélhetnénk, az államadósság pedig egy centit nem csökkenhetett volna, az elégetett nyugdíjvagyon ellenére sem.

Tehát: amire olyan nagyon büszke ártunk és ormányunk, az elmúlt években naponta nyolcszor el is szavalják, az pontról pontra szemenszedett hazugság. Erről mostmár papírjuk is van. Plusz öröm, hogy Matolcsy György gazdasági zseni, aki virágba borította a nemzeti bankot, az uniós források forintosításából borította, nem az üzleti vénájának köszönhetően. Gyakorlatilag hozzá futnak be az uniós pénzek euróban, ő adja tovább az államháztartásnak forintban, közte van egy jó kis nyereség, amiből lehet orrba-szájba vásárolni műkincseket, palotákat, barátnőket. Hát, így.

Aminek fejlődnie kellett volna, az nem fejlődött. Például az oktatás, ami talán a legfontosabb egy ország gazdasági és társadalmi megerősödése szempontjából. És most nézzük a hivatalos adatokat. Ábrával, hátha úgy érthetőbb annak, aki nem érzi a mindennapjaiban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.