2017. április 24., hétfő

A FÜGGETLENSÉG ÉS AZ ELVTELENSÉG KURVÁRA NEM UGYANAZ A FOGALOM

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.04.23.


...Célszerű lenne eltöprengeni azon, hogy egy-egy adott oldal – akár hírportálnak tartják magukat, akár bármi másnak – amelyik alapvetően valamiféle változást szeretne elérni a magyar politikában és tök mindegy a lényeget tekintve, hogy azt milyen módon gondolja, hogy talán a másik rugdosása helyett arra koncentrálhatna, hogy a bajokra világít rá, arról beszél, ami szerinte rossz úgy, ahogy van.

Ezzel szemben egy ideje megy a licit, hogy ki a rohadtul függetlenebb, okosabb, szebb, a másiknak választékosabban beolvasó, az eltartott kisujját elegánsabb szögben tartó úrigyerek. Jó is ez, nem mondom, csak akkor felmerül a kérdés, hogy mi a fasznak irkálnak? Mit akarnak elérni végső soron? Azt, hogy minden maradjon így, mert akkor van miről írni, amúgy meg le van szarva a demokrácia úgy, ahogy van és mindenkinek minden csak a tetves kis szerkesztőségi székéről szól, meg arról a keblet feszegető büszkeségről, hogy most aztán jól beszólt a másiknak? Mert amennyiben ez a cél, akkor egy szót se szóltam, hajrá, az irány remek.

Akkor csámpázzanak tovább ebbe az irányba, csak senki ne felejtse maga után cibálni a létrát, amin fel tud mászni a talapzatra, amikor éppen üresedés van. Ha esetleg mégis az ország jobbá, demokratikusabbá, szabadabbá, élhetőbbé tétele a cél, akkor ideje lenne, ha mindenki elrakná a gatyájába a szerszámát és azzal foglalkozna, ami eddig is a dolga lett volna, amiért az olvasó megnyitja az oldalt, elviseli a reklámokat, utalja a támogatást és amit ezért cserében teljes joggal elvár.

Lehetséges, hogy én vagyok a naiv hülye, de ezt akkor is el kellett mondanom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.