2017. április 12., szerda

A LEGFŐBB BIZTONSÁGI KOCKÁZAT MAGA A MINISZTERELNÖK - MAGYAR BÁLINT

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.04.12.


A volt oktatási miniszter szerint van értelme a végsőkig harcolni a CEU-ért. Magyar Bálint azt mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában, nem gondolja, hogy Putyin konkrét utasítást adott volna Orbán Viktornak az egyetem kiszorítására, de az autokrata rendszerek tesznek egymásnak szívességeket.

Orbán Viktornak fontos a CEU ügye

Nem volt meglepetés, hogy Áder János aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, a köztársasági elnök nem autonóm politikai szereplő, gyakorlatilag Orbán Viktor beosztottjaként működik – ezt Magyar Bálint mondta a Reggeli Gyorsban. Szerinte az alkotmánybírósággal sem lenne lehetetlen előre megbeszélni, hogy hogyan döntsenek, hiszen a testület tele van a Fidesz kádereivel.

A volt gazdasági miniszter úgy látja, hogy az a harc, amit Orbán Viktor az alternatív forrásokkal rendelkező, tőle független civil szervezetek vagy éppen a CEU ellen vív annyira fontos neki, hogy nem engedheti meg magának, hogy ennek bárki, akár Áder János keresztbe tegyen.

Magyar Bálint szerint számít, hogy hatalmas tiltakozás van a lex CEU ellen. Ki kell emelni a mostani tüntetések generációs jellegét, eddig a Fidesz vigyázott arra, hogy a fiatalabb generációkat maga mellett tudja, de most megjelent egy liberális elkötelezettségű fiatal réteg az utcán, méghozzá nem szélsőjobboldali, hanem Európa és szabadság párti követelésekkel – fogalmazott a volt miniszter....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.