2017. április 3., hétfő

A SAJÁT SZABÁLYAIT SEM TARTJA BE AZ MLSZ?

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG
Szerző: Mach Péter
2017.04.03.


Az MLSZ a saját szabályait sem hajlandó betartani, sőt de facto már előre kijelenti a képviselője, hogy nem érdekli mit ígérnek, úgysem tartják be. Ha stadiont nem építhet a Duna-partra, akkor épít olyan utánpótláspályát, ahol profi bajnoki mérkőzéseket játszhatnak majd, 145 élőfüves nagy focipályája lesz Budapestnek. Mertek nagyot álmodni, miután a kormány cserben hagyta a választóit és visszalépett az olimpia megrendezésétől, a grandiózus tervekről nem hajlandó lemondani.

Egy igazolt labdarúgó édesapjaként és aktív meccsre járóként, akár örülhetnék is neki. Miért nem teszem?

Túl azon a populista szövegen, hogy a stadionokat, edzőpályákat, fűszolárokat és VIP szektorokat lélegeztető illetve röntgengépekre és tornatermekre számoljuk át, a legnagyobb probléma a mutyi szaga. Az MLSZ programjai nem átláthatóak, a viszonyok tisztázatlanok, a pénzek elfolynak, a beruházások túlárazottak, a szabályokat nem tartják be. Ráadásul előre jelzik, hogy ez is így is marad.
Történt ugyanis, hogy a Duna-parton élők kérésére szerettem volna szerződésben rögzíteni, hogy a a Budapesti Pályafejlesztési Programban megépülő 68 x 105 (74 x 113) méteres élőfüves focipályát az MLSZ csak utánpótláscsapatok mérkőzéseire és edzéseire, illetve tömeg- és szabadidősportra hasznosíthassa. Így kiemelten a hétvégéken, illetve a munkaszüneti napokon csak az utánpótláscsapatok mérkőzéseit lehessen lebonyolítani, felnőtt bajnoki mérkőzéseket nem.
Az MLSZ illetékesei pimasz módon jelezték, hogy a budapesti pályaépítési programban az utánpótláscsapatok támogatásán túlmenően valóban csak a tömeg- és szabadidősport támogatása a céljuk és professzionális a foci támogatása nem, de ennek ellenére eszük ágában sincs megkötni a saját kezüket és betartani a pályázati programjukban foglaltakat.
Azt persze már tudtuk, hogy nem tartják be, hiszen a szomszédos, hasonló pályázati forrásból épülő műfüves pálya esetében ezt már egyszer eljátszották: akkor is azt állították, hogy a felnőtt bajnoki mérkőzést nem játszhat a pályán az ESMTK, majd az első adandó alkalommal - felrúgva az ígéretét és a maga alkotta szabályokat - az MLSZ zokszó nélkül engedélyezte azt. Azóta is évente néhány mérkőzést itt játszik a csapat az itt élők legnagyobb szomorúságára. Átvertek minket, ne szépítsük, ezért is lett volna fontos szerződésben rögzíteni, hogy ne tehessék meg ismét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.