2017. április 3., hétfő

HA A CEU-T SEM TUDJUK MEGVÉDENI, 2018-RS PUTYIN ÖLELŐ KARJAIBA SODRÓDUNK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.04.03.


A CEU megtámadása már a 2018-as választási kampány része. Annak a kampánynak, amelyben a Fidesz végképp át akar minket vezetni Putyin érdekszférájába.

A CEU ügye a valóságban a magyar kutatás és fejlesztés, a magyar felsőoktatás, így a magyar jólét ügye. Az a pénz, azok a támogatások, az a tudás, ami a CEU-ban keletkezik az ország haszna. Ezt a hasznot pedig nem lehet egyszerűen kidobni, nem éri meg.

A kormány viszont mégis ezt teszi, politikai okokból, és sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy nem csupán magyar belpolitikai okokból.

Az elmúlt napokban nem csupán Magyarországon, hanem például Macedóniában is óriási Soros György ellenes kampány indult. Ezeknek a kampányoknak a lényege, hogy a nagytőkét kötik össze Soros Györggyel, és valamiféle külső beavatkozást vizionálnak. Úgy tűnik a putyini régens hatalmaknak egyre inkább Soros György lesz az a témája, amellyel megpróbálják országaikat a putyini érdekszférába terelni, mint ahogy Orbán Viktor Magyarországát is.

Putyinék célja, hogy legalább részben újraalakuljanak azok érdekszféra-határok, mint a hidegháború idején. Magyarországon pedig a Putyinhoz sodródás újabb állomása a CEU, és ezzel a nyugati kulturális elitegyetem elüldözésének kísérlete.

Pontosan ezért nem szabad ezt hagyni. Mert ha az erős lobbival, érdekvédelemmel és még pénzel is rendelkező
 CEU se tudja megvédeni magát az orbáni állami hatalommal szemben, akkor ki tudja?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.