2017. április 14., péntek

CSÉRDI KÖZSÉG FACEBOOK OLDALA
Szerző: Bogdán László
2017.04.14.


Kedves Barátok!
Szót emelni másokért és méltó helyen kezelni.

Úgy érzem, beszélni kell egy nehéz témáról és fel kell emelni a szavamat, ahogy Amerikában tettem az ENSZ-ben a női egyenjogúság ügyével kapcsolatban. A „cigány, macsóférfi” szemléletünkkel ártunk legtöbbet a cigány nőknek és ezzel saját magunknak is. Javaslom, hogy gondoljuk újra a szerepünket. Ma a világ sok részében az egyik legégetőbb probléma a női nemnek a helyzete, egyenlő jogú emberként kezelése. Azt gondolják sokan, hogy itt nálunk ez nem kérdés. Nagyon is fontos kérdés. A cigány nők a korai férjhez menetelükkel elveszítik a lehetőséget arra, hogy a siker és tudás élményét átéljék. Természetesen ennek, nincsen kulturális alapja, a szegénységben tapasztalható mindez. Nem kell, nem szabad 14 évesen férjhez adni lányainkat, hogy 16 -18 évesen több gyerekkel, 30 éves korban már nagymamaként, negyven évesen mentálisan tönkrement emberként éljen, s az elmúlás legyen a jövőképe. Ha a hűség témakörét megvizsgáljuk, gyakran tapasztaljuk azt, hogy a pasik saját magukra vonatkozóan megengedőek a félrelépés tekintetében, de ha azt, a nő tenné…

Minden férfinak vannak az életében fontos nők: az édesanyja, lánya, lánytestvére, és mégis a párja sokszor.. Megnézhetnénk szavaink súlyának barázdái, mit alkotnak mások lelkében, legalább úgy, mint mikor fizikai fájdalmak futnak a testünkön. Azt gondolom, egyikhez sincs jogunk. Ideje ennek véget vetni és teret adni a Nőknek, hiszen a háttérben ők irányítják a napi életet (nevelés, gondoskodás, odaadás, kedvesség, rend). Sorolhatnám a pozitív dolgokat, de mi, pasik ezeket pontosan tudjuk. Nincs más választásunk. Nem minősíteni, ítélkezni és általánosítani akarok a macsó férfivilággal szemben, de végre be kell látnunk, hogy mennyit ártunk a társadalomnak. Magyarországot egy női miniszterelnök tenné helyre, és minőségi változásokra lenne képes a hazánk. De, ehhez nekünk is változni kell a mindennapokban.
Nagyon sok nő, példa arra, hogy tudásával és tehetségével elért az életében sikert, hírnevet. Ezek a cigány nők régóta úton vannak és tapossák el azokat a különbségeket, ami a tudatlanságból fakad. Az élet minden területéről gyűjtöttem ezeket a nagyszerű nőket. Sokan lehetnek még, akik nem szerepelnek ezen a listán. A kiválasztásban sem ideológiai sem politikai szempontok nem szerepeltek. A diákon felsorolt nevekre igazán büszkén tekintek és ajánlom minden férfinek tegye félre a kicsinyes hímsovinizmusát és álljon az ügy mellé!

Kérem, ha valaki úgy érzi, aki a listán szerepel, hogy nem azonosul a kezdeményezésemmel jelezzen és természetesen törlöm. Ha bővül a lista, annak nagyon örülni fogok.
Őszinte, mély tisztelettel készítettem!
BLc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.