2017. április 11., kedd

FELSŐOKTATÁS ÉS FÉLELEM, AVAGY MAGYARORSZÁGON A HELYZET VÁLTOZATLAN

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2017.04.10. 



Dokumentum 1. (1986) „a marxista filozófia kicsiben (értsd iskola), és nagyban (tudományos kutatás) többet képes adni, mint bármely más világnézet” (Lánczi András)

Dokumentum 2. (2017)

Kőszegi Botond, a CEU Közgazdaságtan Tanszékének professzora, az MTA doktora, Yrjö Jahnsson-díjas közgazdász levele a Corvinus Tudományos Tanácsának:

Tisztelt Tudományos Tanács tagok!

Visszalépek a Tudományos Tanács tagságomtól. Az utóbbi napokban személyesen tapasztaltam, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egyetemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt. Egyértelmű, hogy ezt a félelmet részben az egyetem vezetősége keltette, és amikor nyilvánvalóvá vált, nem tett komoly lépéseket az enyhítésére. Ilyen körülmények között nem tudok a TT tagja maradni.

Az utóbbi években rengeteg értelmes és érdekes diákkal és oktatóval ismerkedtem meg a Corvinusról. Szaktudásom, érdeklődésem, és időm függvényében továbbra is szívesen tartom a szakmai kapcsolatot kutatókkal, tartok előadásokat diákoknak, és veszek részt konferenciákon. De döntéshozatalban nem veszek részt.

Üdvözlettel,

Kőszegi Botond
A CEU professzora
A Corvinus díszdoktora


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.