2017. április 4., kedd

NYÍLT LEVÉL A CEU-TÜNTETÉS SZERVEZŐINEK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.04.04.


Kedves Ifjak!

Kérlek, na baccátok el, amit oly jól indítottatok. Történelmet írhattok, nemcsak lábjegyzetet. De ahhoz nem szabad ugyanazokat a hibákat elkövetnetek, mint amiket a korábbi nagyléptékű tüntetések szervezői elkövettek. Látom a fészbukon, hogy ma délután ötre a CEU köré terveztek élőláncot. Ez NEM JÓ. Párezren biztosan lesznek, de többen aligha. A CEU elleni törvényt a Parlamentben fogják elkövetni. Ez a Rezsim pedig nem ért gesztusokból, performanszokból, jelképekből, ezt már ezerszer megmutatta. Ez a Rezsim az ERŐBŐL ért. És CSAK abból.

Marhára nem fogja Őket érdekelni, ha párezer ember élőláncot formáz a Nádor utcában. Egyetlen dolog érdekelné Őket: soktízezer ember a Kossuth téren, a Parlament körül. Attól beszarnak, mert a Tömeg erejét épp kiszámíthatatlansága adja. Pláne, ha tele van fiatalokkal. Egyetemistákkal, akik még nem tanultak meg félni, hálisten. Van egy kéthetes sátrazós tüntetés - a devizásoké - a Kossuthon, láttam vasárnap, hogy kikerültétek Őket, és a Demokrácia Terére mentünk végül, a Parlament oldalához.
Két évvel ezelőtt az általam szervezett, 9 hónapon át tartó sátrazás volt ugyanott. Eljött Nemes Balázs, aki november 17-én a Közfelháborodás Napját szervezte, és gyorsan megállapodtunk, hogy tudunk segíteni, hogy ne zavarja a hatalmas tömeget az ott levő sátortábor. Tegyétek Ti is ugyanezt. Menjetek oda a devizásokhoz, kérjétek meg Őket, hogy amennyire tehetik, húzódjanak összébb, és szervezzétek a tüntetést a Kossuth térre. Ne oldalra, a Demokrácia Terére, hanem a közepére: a Nemzet Főterére. Mert annak van ereje, mindenféle szempontból. Ne performanszot rendezzetek a Nádor utcában, mert annak nincs értelme, csak kifárasztja a felhorgadó népet. A Kossuthra, és annak is a legközepére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.