2017. április 23., vasárnap

ORBÁN MÉG NEM KAPOTT EKKORA POFONT, MINT A KÉTFARKÚAKTÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.04.22.


Orbánt próbálták már sokféleképpen megfogni, de aki gátlástalanul hazudik, és kiforgatja a szavak értelmét, azt rendkívül nehéz rajtakapni, mert nincsenek közös korlátok. Egyetlen esetben sikerült megtalálni Orbán goebbels-i propagandájának ellenszerét. A Kétfarkú Kutya Párt tüntetésén rátaláltak az egyetlen hatékony módszerre.

Ez pedig az, ha az orbáni állítással nem vitatkozunk, hanem látszólag azonosulunk, és abból kinyilvánítjuk a következő logikus lépést is. Ebben az esetben feltárul az orbáni szöveg igazi jelentése és tartalma, s lehull a közlésről az álca. Ha továbbvisszük az orbáni gondolatot, az gyilkos eredményhez vezet. Mindennél jobban mutatja meg Orbán és a rendszer diktatórikus voltát és aljas természetét.

Nem vitatkozik Kovács Gergely az orbáni politikával, hanem éljenzi, és követeli a következő logikus lépést. Oroszországért kell tüntetni, és Orbán morálisan megsemmisül. Aztán azt kell kell mondani, hogy “Le a sajtószabadsággal!”, és azt kell hirdetni, ami ennek az embernek a szívében van, és ami a rendszerének a lényege. A hazugságaikat nem tagadni, hanem csak felnagyítani kell. S máris lelepleződik.

Hiába mondja valaki azt, hogy ne építsen stadionokat az egészségügy kárára, mert nem hat. De ha azt mondja, hogy nagyon helyes, ezt kell csinálni, s a kórházakból legyenek stadionok, az gyilkos közlés, mert nem vitatkozik vele, hanem azt erősíti fel, amit csinál. Ha valaki azt mondja, hogy nacionalizmus, fajgyűlölet, vallási gyűlölködés van a migránsozásban, akkor az ellen van valami hazugság. De ha magyar migránsokat követelünk, mert magyarnak legyen a migránsa is magyar, az mindent elmond arról, aki ezt az aljasságot műveli.

Mivel Kovács Gergely egy interjúban elmondta, hogy még csak nem régóta lett fideszes, ez azt vetíti előre, hogy a mostani demonstráció nem egyszeri alkalom volt, hanem a jövőben is ezt a módszert kívánja használni. Ismert, az Amerikai Népszava a parlament bojkottját támogatja, és a választásokon való részvétel elutasítására buzdít, kivéve, ha mindenki a Kétfarkú pártra szavaz: mert az állami támogatást Orbán rendszere ellen használnák fel, és nem saját magukra költenék, másrészt felszólalásuk élmény lenne ezzel a módszerrel. Nem a vicc értéke miatt, hanem a leleplezés miatt. Minden ellenzéki pártnak bojkottálnia kéne a választást, egyedül a Kétfarkú Kutya Pártot beválasztani a parlamentbe, amely kihozná az Orbántól kapott pénzt, míg a többi párt a parlamenten kívül állna az elégedetlen tömegek élére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.