2017. április 24., hétfő

ROGÁN SZOMSZÉDJA AZ OLIMPIÁS KAMPÁNYBA IS BESZÁLLT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Vikár Anna
2017.04.24.


Nehezen adják a közadatokat: Schmidt Mária szerint megzavarná az ‘56-os emlékév eseményeinek méltóságát, ha elmondaná kiknek adtak 14,5 miliárdot; a Budapest 2024 Zrt. pedig egy évig titkolta, hogy Csetényi Csaba cégével szerződött.




Ezekről ne maradj le!


A Budapest2024 Zrt. is Rogán szomszédjával szerződött (Átlátszó)

A CBA is haveri áron bérel üzlethelységet a budavári önkormányzattól (Magyar Narancs)

Belelendülnek a politikusfeleségek a gazdálkodásba? (Blikk)

Ha van 3 perced:


A Budapest2024 Zrt. is Rogán szomszédjával szerződött

Kétszer kellett, hogy felszólítsa a NAIH a budapesti olimpiai pályázatot koordináló Budapest2024 Zrt.-t, hogy a kikért közadatokat tegye nyilvánossá. Így most, egy évvel a Helló Budapest 2024! fesztivál után megtudhattuk, hogy ezt a rendezvényt is Csetényi Csaba cége szervezte és reklámozta, 185 millió forintért. Ez persze csekély része annak a több, mint 5 milliárd forintnak, amit Rogán szomszédjának cégei az elmúlt években behúztak közpénzekből. (Átlátszó)

A CBA is haveri áron bérel üzlethelyiséget a Budavári önkormányzattól
A CBA a Várban monopolhelyzetben van: övék az egyetlen, összesen 550 négyzetméteres területű élelmiszerbolt. Az ingatlant részben az önkormányzattól, részben egy társasháztól bérlik, ahol az önkormányzatnak szintén többségi tulajdona van, így rajtuk múlt, hogy az egyik részért kevesebb, mint 2000, a másikért kevesebb, mint 1000 forintos négyzetméter árat fizetnek. Ráadásul több törvénytelenséget is elkövettek, a lakosok kárára. (Magyar Narancs)

Az eljárás bőven folyik, az Eximbank mégis bőkezűen fizet az ügyvédi irodának
Az Eximbank háza táján több eljárás is folyik a bank székházbérletével kapcsolatban: az Exim szeretné kimondatni, hogy a kegyvesztetté vált Nobilis Kristóf cégével kötött szerződés érvénytelen. A bankot képviselő Bártfai Beatrix csillagászati összegű honoráriumára a korábbi vezérigazgató hívta fel a figyelmet vallomásában. Az ügyvédnő irodájának annak ellenére kifizették a szerződött összeg 90%-át, hogy első fokon elbukták a pert. (Átlátszó)

Belelendülnek a politikusfeleségek a gazdálkodásba?
Eredeti foglalkozásuktól függetlenül, jó néhány politikus felesége kezdett érdeklődni az elmúlt években a mezőgazdaság iránt. Nem is hiába, nekik is szépen csorogtak az agrártámogatások tavaly. A legtöbb támogatást, 23,7 millió forintot L. Simon László fitneszedzőként dolgozó felesége kapta. A trafikbotrányból ismert Horváth István eredetileg angoltanár felesége pedig 21 milliót. (Blikk)

Feleségének barátnőjétől rendelt tréningeket Kósa Lajos
Kósa Lajos frakcióvezető több tréninget rendelt a képviselőcsoport mellett dolgozó apparátusnak egy olyan cégtől, ami magát sehol sem hirdeti. A trénert ugyanakkor több helyről is ismerhette: Roboz Zsóka tartott már tréninget Kocsis Máté önkormányzatának, emellett fia is a frakciónak dolgozik, sőt jó barátnője Kósa feleségének. A négy tréning összesen 7,3 millió forintba került, igaz ebben a szállás és az ellátás díja is benne volt. (HVG)

Ha van még két perced:

Megzavarná az események méltóságát, ha kiadnák az ‘56-os emlékév szerződéseit, mondja Schmidt Mária, akinek alapítványa 14,5 milliárdot oszthatott ki. Az Átlátszó perel az adatokért.(Átlátszó)

Ami eddig pletyka volt, most bizonyos lett: Simicska áll az Index mögött. Az alapítvány beiktatásával pedig egyelőre vállalható maradt a nyilvánosságban kulcsszerepet betöltő portál a munkatársaknak. (Index, 24, Mérték blog)

Jöhet az elsőfokú ítélet Vizoviczki ügyben.
A 34 vádlottas eljárásban azt próbálja bizonyítani az ügyészség, hogy Vizo és társai milliárdos nagyságrendű költségvetési csalást követtek el. (ATV)

A Puskás Akadémia szerint most azért nem kell kiadniuk a TAO-pénzekkel kapcsolatos adatokat, mert a Kúriához fordultak, de ez egyszerűen nem igaz. A DK el is küldte az újabb feljelentést. (Index)

Mészáros Lőrinc tőzsdei érdekeltsége, a Konzum Nyrt. 5% feletti részesedést szerzett az FHB bankban. A részvénycsomagot az Allianz Hungária adta el. (Mfor)

Februárban került őrizetbe a Mossack-Fonseca, a panamai offshore botrányban elhíresült ügyvédi iroda két tulajdonosa. Most óvadék ellenében szabadon távozhattak. (24)

Libanonban nagyjából minden harmadik ember menekült.
A válság ötödik évében már nem az alapvető ellátás, inkább a társadalmi integráció kérdése került a középpontba. (Átlátszó)

Macedóniában egy éve heteken át dobáltak festékbombákat középületekre a tüntetők.
A kormány ott is azt mondta a tiltakozások mögött Soros György áll. Viszont nem ítéltek el senkit garázdaságért. (Átlátszó)

A Kétfarkú Kutyapárt kifordított Békemenetén több ezres tömeg vett részt vicces transzparensekkel
. A tüntetők még stadion alapkövet is elhelyeztek a Blaha Lujza téren. (Átlátszó Videó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.