2017. május 14., vasárnap

A GYŰLÖLETKELTÉS AZ ORBÁN-KORMÁNY LÉTELEME

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Humen Magazin
2017.05.14. 


Alföldi Róbert tehetségének, személyiségének köszönhetően meg tudta őrizni függetlenségét, soha nem kényszerült hatalomhoz dörgölőzni azért, hogy lehetőséghez, megélhetéshez, fizetéshez jusson. Véleményét mindig vállalta, akkor is, ha sokak szemében ezzel megosztó személyiséggé vált.

A Human Magazinnak adott interjújában többek között arról faggatták, hogy mit gondol Gulyás Márton szexuális beállítottságát érintő meghurcolásáról.

"Azok után, hogy engem öt évig buziztak a Parlamentben? Azon csodálkozom, hogy ez eddig nem jött elő. Nem szabad megijedni. Ez az egyetlen módszer. A tárgyalása a legdurvább ötvenes-hatvanas éveket idézte. Egy festékesflakon miatt. Ez nem róla, hanem a magyar társadalomról szólt. Hitelteleníteni akarják azzal, hogy valósan vagy vélten milyen szexuális beállítottságú.

De azt gondolom, és lehet, most furát mondok, hogy ez ma már csak a nagyon sötét embereknek érv, és nem hiszem, hogy ez a sötétség általános. Nem vagyok ilyen rossz véleménnyel az emberekről. Zavarodottan élnek
." - nyilatkozta Alföldi Róbert, aki szerint csak akkor tudna Magyarország fejlődni, ha szembenézne a múlttal, és nem hazudna tovább.

Úgy véli, ez mérhetetlenül nehéz és lassú folyamat, amit a politikai közbeszéd és gondolkodás kellene, hogy elősegítsen. Ehelyett ami most történik csak ront rajta, mélyíti a feszültséget. Szerinte nem az elfogadás irányába mutatnak a megnyilvánulások, ellenkezőleg, a gyűlöletkeltés az Orbán-kormány lételeme.

"Az a társadalmi változás, amit megpróbáltunk 1989-től, sokként ért mindenkit. Nem készültünk föl, nem tanultuk meg, nem tanították meg, nem mondták el nekünk, mivel jár majd a változás. És ez nem csak a jelenlegi elit felelőssége.

Volt egy kataklizmaszerű társadalmi változás, amiről azt gondoltuk, mindenki tudja, hogyan kell kezelni, miközben tele volt sok becstelenséggel, lopással, harácsolással, aljassággal. Ez huszonöt év rémisztő bűne, meg az elmúlt ötven évé. Azt gondolom, amíg nem vagyunk hajlandóak szembenézni azzal, hogy kik vagyunk, ez így is fog maradn
i..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.