2017. május 16., kedd

AZ INTERNET NEM FELEJT: FILOZÓFUST A MINISZTERELNÖKNEK!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.05.16.



Négy évvel ezelőtt 2013. áprilisában az Orbán rendszer rendőrei agyonvertek egy Bara József nevű gyanúsítottat, majd holtában még fel is jelentették.

Tamás Gáspár Miklós filozófus, ismerőseinek Gazsi, írt Orbánnak egy levelet, melyben arra kérte, hogy menjen el az agyonvert ember sírjához, vigyen virágot, és tegyen úgy, mintha meg lenne rendülve. Orbán kivételesen nem a tőle megszokott pökhendi és lekezelő választ adott, hanem megfogadta a filozófus tanácsát: elment a sírhoz, vitt virágot, és úgy tett, mint aki meg van rendülve.

Ezt írtam erről 2013. május 15-én.

Kellene még sok filozófus Orbán Viktor mellé. Mindegyik mondhatna neki valami okosságot, írhatna hozzá nyílt levelet. Lám, a Gazsi néven elhíresült Tamás Gáspár Miklósnak is milyen jól bejött. Írt egy levelet Orbánnak a Magyar Nemzetben, hogy figyelj Viktor, itt van ez az ember, illetve, csak volt, a Bara József, akit a te rendőreid agyonvertek, majd holtában még föl is jelentettek, nincs ez így jól, menj el a sírjához, vigyél valami virágot, legalább ennyi.

Orbán pedig megköszönte a tanácsot, elment Szatmárnémetibe Bara József sírjához, megállt előtte, és látszott rajta a megrendülés.

Ne firtassuk a részleteket. Hogy nem egyedül ment, hanem a tőle megszokott módon, úgy, ahogyan erdélyi kamionosokat szokott felvenni az autójába. Spontán módon megnyilvánulva, a nép egyszerű gyermekének álcázva magát. Valaki operatőr filmre vette, amikor megérkezett a temetőbe, magától ugye nem került volna megörökítésre a megható jelent. Orbán az autóban sem egyedül utazott – odabent is volt valami mozgás. Sofőr talán, aki egész úton vezetett, s csak az utolsó néhány métereken engedte át a volánt gazdájának. Esetleg testőr, aki vigyázta a biztonságát – nem tudjuk meg soha.

Azt viszont tudjuk, mert világgá lett kürtölve, hogy válaszlevél is íródott TGM-nek, Netuddki aláírással. Orbán írta a levelet álnéven, amelyben megköszönte Tamás Gáspár Miklósnak, hogy figyelmeztette a mulasztására és egyben kötelességére. Hogy illő lenne lerónia a kegyeletét Bara József sírjánál, akit a rendőrei agyonvertek. Kedves Gazsinak nevezte a filozófust Orbán a Netuddki aláírású levelében, kávéra is invitálta, kedélyes kvaterkázásra...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.