2017. május 4., csütörtök

AZ UTÓBBI IDŐK VÁLASZTÁSI-CSALÁSTÖRTÉNETE - CSAK BEFEKETÍTÉSEKRŐL, VAGY VALÓS VÁDAKRÓL VAN SZÓ?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: OrianaF
2017.05.04.



Időközi választást tartottak a Józsefvárosban és Zuglóban is. Mint a választásokat oly gyakran, ezeket is körüllengi a csalás gyanúja. Ha visszatekintünk az eltelt pár évre, nem kell nagyítóval keresni az olyan eseteket, amikor a választás tisztasága, ha csak a híresztelések szintjén is, kissé bemocskolódott. 


Szavazatért lakást
Legutóbb Zuglóban a helyi választási irodának küldött bejelentésében egy Mexikói úton lakó nő azt állította, hogy nála kampányolt a fideszes jelölt Rozgonyi Zoltán a fideszes alpolgármesterrel és Barabás Ferenc fideszes képviselővel.
A nő szerint Rozgonyiék meg akarták vásárolni a szavazatát. Az ajánlat lényege az volt, hogy amennyiben a Fideszre szavaznak, közbenjárnak azért, hogy a korábban tőlünk elvett önkormányzati lakást visszakapjákA nő állítása szerint a lánya is hallotta a történteket.
Az állítás azért súlyos, mert természetesen nemcsak a választás tisztaságát és a kampányt sérti, hanem választási bűncselekménynek minősül, a választási irodának tehát büntetőfeljelentést kell tennie.
Az Index megkereste Rozgonyi Zoltánt, Zugló fideszes alpolgármesterét, aki emlékezett arra, hogy a kampány során beszéltek egy hölggyel, aki megkérdezte, miért nem kaphatják vissza az emeleten lévő önkormányzati lakást. Az alpolgármester azt állítja, emlékszik, hogy azt válaszolták, nem tudnak semmit mondani a lakásról tájékozódás nélkül.
Rozgonyi ezért arra készül, hogy feljelenti az őket vádoló nőt. Emellett azt is elmondta, hogy még sosem tapasztalt ilyen mocskos kampányt, és hogy szerinte elsősorban ez a szocialisták felelőssége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.