2017. május 23., kedd

KELETRE MÁR TUDNA DEPORTÁLNI ORBÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava/Bartus László
2017.05.22.


Az Orbán-rendszer diktatúra jellegét tagadó értelmiségiek egyik nagy hivatkozása volt eddig, hogy Orbán rendszere nem lehet fasizmus, pláne nem lehet nácizmus, mert a geopolitikai helyzet ma nem teszi lehetővé például azt, hogy munkaszolgálatra küldjön vagy deportáljon bárkit, hiszen Nyugaton nincs fasiszta és náci diktatúra, amely ehhez partner lenne.

Nyugaton nincs, Keleten viszont annál több, és mivel Orbán nagy erőkkel készül az Európai Unióból való távozásra (is), egyre szorosabbra fűzi a kapcsolatait keleti diktatúrákkal. Az EP határozata után két lehetséges forgatókönyv képzelhető el. Az egyik az, hogy az EU folytatja az eddigi kudarcos politikáját, és az izmozás végén hagyja, hogy Orbán kicselezze, és nem akarnak frontálisan ütközni vele. Ehhez viszont le kell nyelni, hogy a CEU megszűnik Pesten.

Az ugyanis biztos, hogy Orbán semmit nem fog engedni a CEU ügyében. Biztos, hogy némi pávatánccal fűszerezve a civiltörvényt is keresztül veri. Az pedig presztizskérdés lesz, hogy az EU ne telepíthessen senkit Magyarországra. Ha minden mást letol Orbán az EU torkán, és ezen múlik a 7. cikkely alkalmazása, akkor átnevezik, befogadnak 1290 embert. De a CEU ügyében és a civilek megbélyegzésében nincs alku. Elfogadja az Európai Unió a trükkösnek hitt hazudozást, vagy jön a második forgatókönyv.

A második lehetséges forgatókönyv az, hogy az EU megértette, hogy Orbánt nem lehet már leváltani, nem lehet korlátozni, magától nem hajlandó leállni, ezért vállalják azt is, hogy a magyarok távoznak az EU-ból. A 7. cikkely bevetése ugyanis ezt jelentené, mert Orbán nem lesz olyan Európai Unió tagja, amelyben neki nincs szavazati joga és pénzügyi szankciók is sújtják. Márpedig, ha az EU végre komolyan veszi, hogy megvizsgálja az Orbán-rendszert, és megállapítja a tényleges helyzetet, az alapszerződés megsértését, akkor nincs más út.

Macron győzelmével és a liberális demokrácia várható németországi győzelmével elszáll az esélye annak, hogy az oroszok Nyugat ellen indított háborúja győzzön, és saját szélsőjobbal veresse szét Putyin a nyugati demokráciákat. Európa megértette Trump példáján, hogy mi zajlik a világban: nem az emberi jogok, a politikai korrektség és a liberalizmus fölött járt el az idő, hanem az oroszok hekkelik a szélsőjobboldallal és a hazug propagandával a világot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.